doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Pools-Nederlandse 'liquidatiebende' gelinkt aan zaak Peter R. de Vries en 'Tattookillers'

5089, zoals de nieuwe getuige in de zaak rondom de moord op Peter R. de Vries genoemd wordt, speelt ook een belangrijke rol in een onderzoek naar een Pools-Nederlandse 'liquidatiebende'. En er zijn in die zaak nog meer links naar bestaande zaken, zoals die van de 'Tattookillers'.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6514195a0d0aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6514195a0d0aa img{#fig-6514195a0d0aa img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6514195a0d0aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6514195a0d0aa img{#fig-6514195a0d0aa img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6514195a0d0aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6514195a0d0aa img{#fig-6514195a0d0aa img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6514195a0d0aa img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6514195a0d0aa img{#fig-6514195a0d0aa img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Bende

De Peter R. de Vries-zaak liep enige tijd terug vertraging op. Tegen verdachten Delano G. en Kamil E. werd in juni van dit jaar al levenslang geëist, maar de uitspraak laat nog steeds op zich wachten. Reden daarvoor: een nieuwe getuige, die zeer relevante verklaringen heeft afgelegd.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Getuige 5089

Getuige 5089, zoals hij in de verschillende verhoren wordt genoemd, meldde zich in oktober vorig jaar bij de politie waar hij uitgebreid over het motief van de moord op Peter R. de Vries heeft verklaard.

"De reden daarvan was omdat hij (Peter R. de Vries, red.) met de kroongetuige werkt", aldus getuige 5089. "Omdat hij, de journalist, de kroongetuige (Nabil B, red.) hielp in deze zaak (Marengo, red.)" Dit was de allereerste keer dat een getuige hardop zei dat de moord op Peter R. de Vries gelinkt is aan de Mocro Maffia.

De anonieme getuige zei zijn verklaring te baseren op een goede vriend van hem, Krystian M. De 27-jarige Pool werd in zijn cel opgepakt op verdenking van het aansturen van de twee verdachten die de moordaanslag op Peter R. de Vries zouden hebben uitgevoerd. "Hij was op zoek naar iemand die een journalist zou doodschieten", aldus de anonieme getuige.

Pools-Nederlandse 'liquidatiebende'

Dinsdag 6 september werd in de rechtbank in Zwolle duidelijk dat deze getuige 5089 ook een rol speelt in een zaak rondom een Pools-Nederlandse 'liquidatiebende', zo schrijft de NOS.

In die zaak staan zeven mannen terecht (leeftijden tussen de 18 en 45 jaar) die verdacht worden van het uitvoeren van geweldsklussen. Het gaat om Polen, Nederlanders en één man uit de Dominicaanse Republiek.

Een aantal verdachten zijn volgens het OM "uitvoerders van zware criminaliteit", waaronder liquidatiepogingen. Anderen zouden verantwoordelijk zijn voor wapens; pistolen, automatische geweren en zelfs raketwerpers.

Link tussen Peter R. de Vries-zaak en 'tattookillers'

In de rechtbank in Zwolle werden meerdere verbanden gelegd tussen die zaak en de Peter R. de Vries-zaak. Want net zoals in het proces rondom de moord op de misdaadverslaggever, gebruikt het OM verklaringen van getuige 5089.

Daarnaast woonden twee Poolse verdachten in hetzelfde huis als Krystian M, de man die ervan verdacht wordt Delano G. en Kamil E. te hebben aangestuurd bij de moord op Peter R. de Vries.

Een Nederlander in de zaak rondom de Pools-Nederlandse bende wordt ervan verdacht de 'moordmakelaar' van de groep te zijn. Deze man blijkt Krystian M. ook te kennen.

Tattookillers

RTV Oost ontdekte bovendien dat de zaak rondom de Pools-Nederlandse bende gelinkt is aan de moordaanslag op crimineel Cor 'De Paling' P. De Schiedammer was volgens het Openbaar Ministerie lid van een groep huurmoordenaars, genaamd 'De Tattookillers'. Maar voordat P. het vonnis hoorde in de zaak rondom de moord op Enschedeër Onno Kuut, nam hij de benen - niet de eerste keer, vandaar de bijnaam 'De Paling'.

Na een mislukte aanslag op zijn leven in de Dominicaanse Republiek werd de Schiedamse crimineel ‘De Paling’ in januari van dit jaar alsnog opgepakt. Een van de verdachten van die aanslag, een ex-Zwollenaar, maakt volgens het OM ook deel uit van de Pools-Nederlandse bende uit de zaak die gister in de Zwolse rechtbank behandeld werd, aldus RTV Oost.

Kortom, een hoop verbanden en links die erop wijzen dat de verdachten van meerdere zaken uit een en dezelfde kring komen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Laatste nieuws