Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vandaag geen spelersnamen maar drie puntjes op Ajax-shirts, dit is waarom

De Amsterdammers voeren actie vandaag. Daarom geen spelersnamen maar puntjes achterop het shirt.

Ajax

Ajax speelt vandaag een thuiswedstrijd tegen Sparta. Normaal gesproken is Feyenoord een directe concurrent van de Amsterdammers, maar op dit moment vervult die andere ploeg uit Rotterdam deze rol. Sparta staat op dit moment op de 7e plek in de Eredivisie, terwijl Ajax enkel op basis van een beter doelsaldo plek 6 inneemt.

De clash van zaterdagmiddag wordt naast de sportieve strijd gekenmerkt door een speciale actie van Ajax. De Amsterdammers spelen niet met spelersnamen achterop de shirts, maar met drie stippen.

'Het is tijd voor verandering'

Met de actie wil de club actie voeren tegen online haatberichten. De stipjes staan voor stilte en zijn om de 'haters' zogezegd tot zwijgen te manen. Daarbij plaatst Ajax de hashtag 'silencesocialhate'.

Volgens de Ajacieden ontvangen hun spelers maandelijks meer dan 1.500 negatieve berichten, variërend van gescheld tot racistische opmerkingen en andere narigheid. "Het is tijd voor verandering", aldus Ajax-spits Brian Brobbey, die na zijn botsing met RKC-keeper Etienne Vaessen een behoorlijke bak online bagger over zich heen kreeg.

Naast de Ajax-mannen speelt ook het dameselftal vandaag (tegen PSV) met de stippen op de shirts.

Sport
  • Ajax