Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoe kies je de juiste dekking voor je zakelijke autoverzekering?

Sta je aan het roer van een bedrijf en werkt je personeel veelal op locatie? Dan overweeg je misschien om bedrijfsauto’s aan te schaffen. Logisch, want op deze manier hoeven medewerkers niet met hun eigen auto van de ene naar de andere klus te rijden. Voordat je personeel met een auto van de zaak de weg op kan, moet je deze eerst verzekeren. Als je nog niet eerder met bedrijfsauto’s gewerkt hebt, weet je misschien niet hoe je deze moet verzekeren. Daarom vertellen wij je in deze tekst hoe je de juiste dekking voor je zakelijke autoverzekering kiest.

Autoverzekering

Breng je wensen in kaart

De meeste ondernemers storten zich direct vol overgave op autoverzekeringen, maar dit is niet de beste aanpak. Je kunt namelijk beter eerst je eigen wensen in kaart brengen voordat je daadwerkelijk naar de verzekeringen zelf gaat kijken. Kijk bijvoorbeeld eens naar auto’s die je wilt verzekeren en de afstanden die hiermee af worden gelegd. Zijn de voertuigen niet bijzonder veel op de weg te vinden? Dan is de kans op schade kleiner, waardoor een allrisk bestelautoverzekering misschien wat te veel van het goede is. Houd bovendien rekening met je bedrijfsactiviteiten en de waarde van de auto’s.

Zorg dat je weet wat er mogelijk is

Bedrijfsauto’s verzekeren kan op verschillende manieren. Bij de meeste verzekeraars kun je namelijk uit drie dekkingen kiezen: WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco. In dit opzicht verschilt een zakelijke autoverzekering niet van een particuliere autoverzekering. Om te bepalen wat de beste dekking is, moet je weten waar je precies voor verzekerd bent. Hieronder zetten lees je hoe het zit.

WA: je bent verzekerd voor schade die je met je bedrijfsauto bij anderen veroorzaakt.

WA + Beperkt Casco: je bent verzekerd voor schade die je met je bedrijfsauto bij anderen veroorzaakt en schade aan het voertuig zelf door onder meer brand, inbraak en storm.

WA + Volledig Casco: je bent verzekerd voor al het bovenstaande en voor schade aan je bedrijfsauto die het gevolg is van een aanrijding, botsing of vandalisme.

Neem de leeftijd van de auto als uitgangspunt

Twijfel je tussen twee (of drie) dekkingen? Neem dan de leeftijd van de bedrijfsauto als uitgangspunt. Over het algemeen wordt er voor voertuigen ouder dan 10 jaar alleen een WA-verzekering afgesloten. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud? Dan kiest men vaak voor de dekking WA + Beperkt Casco. Bedrijfsauto’s jonger dan 6 jaar worden meestal allrisk (WA + Volledig Casco) verzekerd.

Overweeg aanvullende dekkingen

Naast de drie standaarddekkingen die we hierboven aanhaalden, kun je bij de meeste verzekeraars ook nog aanvullende verzekeringen afsluiten. Waar jij je aanvullend voor kunt verzekeren, verschilt vaak per verzekeraar. Bij sommige verzekeraars zijn er zelfs al aanvullende verzekeringen meeverzekerd, waardoor het niet nodig is om hier een aparte verzekering voor af te sluiten.

Maak een vergelijking

Denk je dat je de beste dekking voor je zakelijke autoverzekering gevonden hebt? Vergeet dan niet om eerst een vergelijking te maken voordat je de verzekering daadwerkelijk afsluit. Zakelijke autoverzekeringen vergelijken kan makkelijk en snel via een vergelijkingssite.

Je vult hier simpelweg je wensen in en de site maakt een vergelijking. Binnen een paar tellen krijg je een aantal opties te zien, waardoor je snel weet wat de beste zakelijke autoverzekering is.

Lifestyle
  • Adobe Stock