doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Alle zorgverzekeraars op een rijtje

Iedereen van 18 jaar of ouder die in Nederland woont en werkt moet een zorgverzekering afsluiten. Maar welke zorgverzekeraars zijn er eigenlijk allemaal? En op welke verschillen moet je letten bij het kiezen van een zorgverzekering?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61f1dc87dcd07 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1dc87dcd07 img{#fig-61f1dc87dcd07 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61f1dc87dcd07 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1dc87dcd07 img{#fig-61f1dc87dcd07 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61f1dc87dcd07 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1dc87dcd07 img{#fig-61f1dc87dcd07 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61f1dc87dcd07 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1dc87dcd07 img{#fig-61f1dc87dcd07 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Alle zorgverzekeraars op een rijtje

Grootste zorgverzekeraars

In Nederland heb je keuze uit veel zorgverzekeraars, van klein tot groot. De grootste zorgverzekeraar in Nederland is Achmea, waaronder ook FBTO en het Zilveren Kruis valt. Daarna volgt CZ Groep, met bijna 3 miljoen verzekerden. Menzis, met ruim 2 miljoen verzekerden in Nederland, staat op de derde plek. Ook Univé is een van de grootste verzekeraars van Nederland.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zorgverzekering en duurzaamheid

Je kunt je afvragen: wat maakt een duurzame zorgverzekering nou duurzaam? Dit is als zorgverzekeraars het geld dat zij elke maand van hun verzekerden ontvangen op een verantwoorde manier beleggen. De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) beoordeelt verzekeraars op duurzaam beleid en beleggingen. Volgens hen zijn de vijf meest duurzame zorgverzekeraars Athora, NN Group (Nationale Nederlanden en OHRA), a.s.r. (onder meer Ditzo hoort hierbij), Achmea en CZ Groep. Je kunt je zorgverzekering vergelijken om eenvoudig de duurzaamste optie te vinden.

Zorgverzekeraar zonder winstoogmerk

Een aantal zorgverzekeraars in Nederland hebben geen winstoogmerk. Zo is ONVZ een onderlinge waarborgmaatschappij. Dit betekent dat ONVZ in de eerste plaats handelt in het belang van de verzekerden. Ook Salland heeft geen winstoogmerk. Daardoor investeert Salland 95% van de omzet in de zorg. Daarnaast profileert zorgverzekeraar Univé zich als verzekeraar zonder winstoogmerk. Het maken van winst is voor hen niet belangrijk, waardoor de verzekeringen die zij aanbieden goedkoper zijn. Ook VGZ is een coöperatie zonder winstoogmerk. Ruim 97% van de betaalde premies gaat direct terug naar de zorg.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

Goedkope zorgverzekering

Zorgverzekeringen kunnen verschillen qua prijs. De laatste jaren zijn er steeds meer betaalbare verzekeraars bijgekomen. Bewuzt is een zorgverzekering van coöperatie VGZ met een lage premie. Deze verzekeraar biedt als eerst een ‘no claim’-korting aan op aanvullende verzekeringen: als je niets claimt, krijg je korting. inTwente is een zorgverzekeraar die staat voor een eerlijke verdeling van zorgkosten. Bij inTwente geldt zelfs een eigen risico dat €10 lager is dan verplicht landelijk is vastgesteld. Het label ZorgDirect richt zich op iedereen die een compleet zorgpakket zoekt met een lage premie. Zorg en Zekerheid biedt een combinatie van toegankelijke en betaalbare zorg. Daarnaast is dit de enige zorgverzekeraar waarbij je je tandartsverzekering kunt delen met je partner. Andere goedkope zorgverzekeringen zijn vooral gericht op jongeren en studenten, zoals Studenten Goed Verzekerd van Zilveren Kruis, ZorgCompact voor jongeren en studenten van Interpolis of CZdirect. Deze verzekeraars bieden een speciale studenten zorgverzekering.

Online zorgverzekeraar

Steeds meer verzekeraars werken uitsluitend online. Denk aan internetverzekeraars als Anderzorg, OHRA, Ditzo en ZEKUR. Bij andere verzekeraars wordt een groot deel online geregeld. Dit zijn bijvoorbeeld Zilveren Kruis, ZieZo van Zilveren Kruis en ZorgDirect van verzekeraar Salland. Vaak werken internetverzekeraars efficiënter, waardoor ze hun premies lager kunnen houden.

Zorgverzekeraar voor specifieke branche

Er zijn ook zorgverzekeraars die zich richten op een bepaalde sector. Zo zijn er diverse verzekeraars die zich richten op professionals in de gezondheidszorg. Dit zijn onder meer IZZ Zorgverzekering en VvAA. Zorgverzekeraar UMC is speciaal gericht op medewerkers van een Universitair Medisch Centrum. Ook alle gezinsleden kun je via deze zorgverzekering laten meeverzekeren. IZA Zorgverzekeraar heeft zich gespecialiseerd in zorgverzekeringen voor de publieke sector, zoals overheidsorganisaties, onderwijsinstellingen, woningcorporaties en diverse non-profitorganisaties. Ben je werkzaam in de media? Dan kun je kiezen voor PNOzorg.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws