Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Overvolle wegen leiden weer tot meer stress voor bestuurders

Aan aantal automobilisten dat de afgelopen twee jaar gewoon dagelijks naar het werk ging zal het een zegening hebben gevonden dat een groot gedeelte van de Nederlandse werknemers verplicht moest thuiswerken. Heerlijk rustig op de weg, zonder files of stressvolle situaties.

autoverzekering

Ben je dagelijks als forens werkzaam in de randstad en moet je daarbij met de auto naar je werk dan zal het je opgevallen zijn dat het weer net zo druk is als voor de corona periode van de afgelopen twee jaar. Voor sommige automobilisten zal dat maar moeilijk wennen zijn en vaak stressvolle situaties opleveren.

Wie denkt dat er door de toegenomen drukte meer dodelijke ongelukken gebeuren zal verbaasd zijn dat juist in 2021 weer meer verkeersslachtoffers te melden waren. Hoewel het dus minder druk was op de grote wegen en in de grote steden nam het aantal dodelijke verkeersslachtoffers een geringe hoeveelheid toe.

Dit ligt in het feit dat we in de afgelopen twee jaar er voor kozen om met minder veilige vervoersmiddelen op pad te gaan. We namen namelijk vaker de e-bike of gingen meer wandelen om genoeg lichaamsbeweging te krijgen. Hierdoor ontstonden meer dodelijk ongevallen.

Aanpassen autoverzekering

Omdat thuiswerkers de afgelopen twee jaar flink wat minder kilometers hebben gereden, heeft een deel daarvan de autoverzekering aangepast. Het is namelijk bij de meeste verzekeringsmaatschappijen mogelijk om je verzekering aan te passen als je minder kilometers gaat rijden. Er is zelfs de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten waarbij het aantal kilometers bepalend is voor de hoogte van je premie. Er zijn echter meer factoren die bepalend zijn hoe hoog de premie is die je gaat betalen. Rij je nu weer meer let dan op dat je de verzekering aanpast.

Beginnend bestuurder

Heb je al jong je rijbewijs gehaald en koop je meteen een snelle Golf GTI heb je kans dat je meteen de hoofdprijs betaald als je een verzekering gaat afsluiten. Een ander factor is de plaats waar je woont. Dat kan op basis van je postcode bekeken worden. Het kan zelfs zijn dat hierdoor de autoverzekering geweigerd wordt. Laat je hierdoor niet meteen uit het veld zijn, want per verzekeringsmaatschappij worden andere criteria gehanteerd. Er zijn zelfs gevallen bekend dat twee postcodes die een zich een paar honderd meter van elkaar bevinden een andere premieberekening opleveren. Woon je in de drukke randstad dan zul je vaak meer premie betalen dan iemand boven in Groningen op het platteland. Het verkeer is daar natuurlijk ook minder druk, zodat er minder kans is op ongelukken.

Monitoring rijgedrag

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid dat op basis van je rijgedrag een premieberekening gemaakt gaat worden. Middels een bluetooth apparaatje dat in je auto geplaatst kan worden en in contact staat met een app op je telefoon wordt je rijgedrag bekeken. Zodra je in je auto stapt wordt de sensor geactiveerd. Doordat deze draadloos in contact staat met de app op je mobiele telefoon kan deze je rijgedrag monitoren. Na een bepaalde periode krijg je inzicht in je rijstijl, of die veilig is en hoe die eventueel kunt aanpassen. Ben je een zeer veilige bestuurder van je auto, dan kan dat een korting op je verzekeringspremie opleveren. Er zijn inmiddels ook plannen om alle nieuwe auto's in de toekomst van sensoren te voorzien en slimme mogelijkheden om het autorijden nog veiliger te maken.