Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jeff Molina komt als eerste UFC-fighter uit de kast, maar niet vrijwillig

'Well.. this fucking sucks', aldus de professionele vechtersbaas op Twitter.

Molina

Jeffrey 'Jeff' Molina is een 25-jarige Amerikaanse mixed martial artist. De sporter komt uit in de vlieggewicht-divisie (tot 50,8 kilogram) van de UFC, de grootste MMA-organisatie ter wereld.

Binnen de vechtsport is er niet echt een bekend voorbeeld van iemand die openlijk homo- of biseksueel is. Tot gisteravond, toen Molina via een statement op Twitter liet weten op zowel mannen als vrouwen te vallen.

'This sucks'

"Well... this fucking sucks", begint het bericht op social media. "Niet de manier waarop ik het wilde doen, maar de kans om het naar buiten te brengen wanneer ik er klaar voor zou zijn, is mij ontnomen."

Molina doelt op een gelekte video waarin hij orale seks had met een andere kerel. Zonder zijn toestemming belandde het filmpje op internet, waarna hij zich gedwongen voelde naar buiten te treden als biseksueel.

De reden dat hij dit tot nu toe nog niet had gedaan, is omdat "het grootste deel van de fans van deze sport homofobe cocksuckers" zijn, aldus Molina in zijn statement. In deze fase van zijn carrière had hij geen zin om daar mee te dealen.

'Wil niet die 'bi-UFC-vechter' zijn'

Verder stelt de MMA'er dat hij altijd een 'mannelijke gozer' is geweest, inclusief bijbehorende mannelijk humor. Iemand die z'n hele leven enkel vrouwen gedate heeft en andere gevoelens onderdrukte. En omdat hij niet wilde dat er iemand op een andere manier naar hem zou kijken, hield hij zijn geaardheid onder de pet.

Molina "Ik wilde bekendstaan om mijn skills, waarvoor ik 11 jaar lang gewerkt heb, niet als 'die ene bi-UFC-vechter', wat al snel zou veranderen in 'die ene gay-UFC-vechter'."

Tot nu toe heeft het nieuws hem een hoop haat opgeleverd, zegt hij, maar minstens net zo veel steun. "That means a fuck ton", aldus Molina.

De Amerikaan vocht tot nu toe driemaal in de UFC en won elk gevecht. Wanneer hij weer in actie komt in de prestigieuze competitie is niet duidelijk; de vechter heeft op dit moment een schorsing aan z'n sportbroek wegens betrokkenheid bij gokfraude.

Nieuws
  • NOS
  • NL Beeld / BrunoPress