doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Waarom overstappen van tv- en internetabonnement vaak gunstig is

Blijven plakken bij je vaste tv- en/of internetprovider blijkt niet altijd even voordelig.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6418ae694e8a9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418ae694e8a9 img{#fig-6418ae694e8a9 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6418ae694e8a9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418ae694e8a9 img{#fig-6418ae694e8a9 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6418ae694e8a9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418ae694e8a9 img{#fig-6418ae694e8a9 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6418ae694e8a9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6418ae694e8a9 img{#fig-6418ae694e8a9 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Provider

Vandaag de dag gieten bedrijven bijna alles in abonnementsvorm. Onderbroeken die maandelijks op je deurmat ploffen, elke doordeweekse dag een kartonnen doos met verse ingrediënten voor een maaltijd, elk weekend een sixpack speciaalbier aan huis bezorgd; je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een abonnement voor.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Minder gek: lidmaatschappen voor streamingservices. En die voel je bij elkaar opgeteld ook wel in je portemonnee. Netflix, HBO Max, Disney+, Amazon Prime, Viaplay, F1TV, ESPN. Het aanbod is inmiddels gigantisch, waardoor veel mensen er tegenwoordig voor kiezen een beetje te 'cherry picken'. Even een maandje alles bingewatchen bij een dienst, om vervolgens de boel op te zeggen en lid te worden van een andere. Superslim en bovendien een stuk goedkoper dan elke maand voor alle diensten dokken.

Internet en tv

Wat internet en tv betreft ligt dat natuurlijk iets anders. Waar elke steamingdienst duidelijk z'n eigen content aanbiedt, zorgt iedere tv- en internetprovider in de kern voor hetzelfde, namelijk toegang tot internet en tv-zenders. Dat wil echter niet zeggen dat er geen verschillen zijn tussen providers.

Denk aan de keuze tussen glasvezel-, kabel- of dsl-internet, of de snelheid van je verbinding. Of wat te denken van de variëteit aan zenderopties bij verschillende providers? Het zijn slechts enkele voorbeelden van de verschillend tussen internet- en tv-aanbieders. En dan hebben we het nog niet eens over de prijs gehad!

Overstappen

Elke provider heeft namelijk pakketten waar je als klant uit kunt kiezen. Pakketten met supersnel internet, tv-pakketten met een aantal maanden gratis toegang tot alle sportzenders, de eerste zoveel maanden een veel lagere abonnementsprijs en ga zo maar door. Veel mensen zijn hier alleen niet van op de hoogte, met name omdat ze blijven hangen bij hun huidige abonnement. Eenmaal afgesloten, wordt er soms nooit meer omgekeken naar een tv- of internetabonnement. En dat is superzonde. Ook voor je portemonnee.

Met zo'n Providercheck kun je namelijk heel snel zien of je ergens anders goedkoper uit bent. Wellicht kun je inmiddels bij een andere provider voor minder geld dezelfde zenders checken. Of misschien heb je bij een ander wel recht op een half jaar gratis Viaplay en ESPN Compleet. Alle Formule 1-races en voetbalwedstrijden uit de Nederlandse, Engelse en Duitse competitie kijken voor nop. En dat maandenlang. I-de-aal. Je moet het alleen wel even weten.

Voor internet geldt dat natuurlijk ook. Aanbieders concurreren met elkaar en komen soms met heerlijke aanbiedingen. Deals die een stuk goedkoper zijn dan je huidige abonnement. Met misschien zelfs wel hogere download- en uploadsnelheden. Internet en tv vergelijken kan dus absoluut lonen.

Zo gepiept

Vul je postcode en huisnummer in - niet elke provider levert door het hele land - en in no time zie je het zenderaanbod, de maandelijkse en jaarlijkse kosten, internetsnelheden, eventuele aansluitkosten en of je recht hebt op cashback. En o ja, niet onbelangrijk: of er andere voordelige aanbiedingen zijn, zoals een aantal maanden lagere abonnementskosten of gratis toegang tot steamingdiensten of zenders.

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws