Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vermeend grensoverschrijdend gedrag bij Plopsa, 'Gertje' reageert

Hommeles in Plopsaland.

Gert Verhulst

Niet alleen hier dendert de #MeToo-golf door het land, ook in België schijnt er het een en ander aan de hand te zijn. Zoals bij Plopsa, de pretparkengroep waar ook alle Plopsaland-varianten onder vallen.

De Plopsa-parken zijn vernoemd naar, jawel, Kabouter Plop. U weet wel, het kleine menneke dat verdacht veel lijkt op 'meneer de Burgemeester' uit Samson & Gert. De themaparken zijn dan ook onderdeel van Studio 100, de maker van tal van producties, zoals Kabouter Plop, K3, Samson & Gert en ga zo maar door. De grote baas van dit alles? Gert Verhulst.

Grensoverschrijdend gedrag

Maar Plopsa kwam afgelopen weekend onder vuur te liggen. De Belgische kranten pakten uit met verhalen over tirannie, pesterijen, beledigingen en scheldpartijen bij het bedrijf. Daarnaast zouden vakantie- en rustperiodes volgens bronnen niet gerespecteerd worden.

In zijn eigen talkshow De Tafel van Vier reageerde mediamagnaat Gertje op de ophef. "We moeten eerst weten wat er exact aan de hand is", stelde hij. Inmiddels loopt er een opsporingsonderzoek van het arbeidsauditoraat, en ook het Belgisch OM is bezig de boel uit te pluizen.

"Maar laat ons duidelijk zijn", aldus Verhulst, "het mentaal welzijn en veiligheid van ons personeel is heel belangrijk." Veel meer wilde de ondernemer niet kwijt over de ophef. Dat volgt waarschijnlijk op een later moment. Verhulst: "Voorlopig willen we jullie om geduld vragen."

CEO krijgt bijval

Vooral CEO Steve Van den Kerkhof (48) werd door (ex-)werknemers aangewezen als zogenaamde boeman. Hij zou volgens de klokkenluider 'de aanjager' zijn van het grensoverschrijdende gedrag. Als tegenreactie op alle beschuldigingen plaatsten zo'n 150 medewerkers gister een steunbetuiging aan Van den Kerkhof in de Belgische krant HLN. Zij blijven pal achter hun CEO staan.

Nieuws
  • HLN, RTL Boulevard
  • NL Beeld / BrunoPress