Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Studio 100-acteur voor de tweede keer opgepakt: verdenking van verkrachting van minderjarigen

Eind juli pakte de politie een Belgische acteur op die de afgelopen twintig jaar in tientallen producties van onder andere Studio 100 en Disney speelde. Hij werd verdacht van kindermisbruik. Inmiddels is de acteur nog een keer opgepakt. Dit na het aantreffen van bezwarend materiaal op zijn telefoon of computer.

Studio 100

De Nederlandse youtuber Sven van der Meulen, die wel vaker misstanden aan de kaak stelt op zijn kanaal Vrije Vogels, ontmaskerde de acteur eerder dit jaar via puik undercoveronderzoek. De Belg werd daarop korte tijd vastgezet, maar kwam al snel weer op vrije voeten. Wel deed de politie een huiszoeking.

Op basis van aangetroffen 'bezwarend materiaal' op zijn mobieltje of laptop is de acteur laatst voor de tweede maal opgepakt. Hij wordt op dit moment verdacht van verkrachting van minderjarigen.

Om wie het precies gaat, is nog steeds niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een acteur van middelbare leeftijd. Iemand die de afgelopen twintig jaar tal van rollen zou hebben gespeeld in producties van Studio 100, Disney, VRT en VTM. Studio 100 is het Belgische amusementsbedrijf dat onder andere Samson & Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy, K3 en Piet Piraat onder z'n vleugels heeft.

Via chatroom

Youtuber Sven van der Meulen kwam de acteur op het spoor via een chatsite. Bullchat, om precies te zijn, een online platform dat zichzelf aanprijst met de woorden 'Free Gay Dating, chat, meet, play'. En, zo stelt de Belgische krant Het Laatste Nieuws, een plek waar wel vaker van dit soort criminele activiteiten plaatsvinden.

Van der Meulen wist dit, maakte een account aan, deed zichzelf voor als pedofiel en kwam in no time in contact met iemand die vrij openlijk sprak over zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Sven: "Dat bleek een acteur te zijn en na heel lang met hem te praten heb ik hem ontmoet."

Verborgen camera

Met een verborgen camera werd een gesprek opgenomen met de Vlaamse acteur. Daarin vertelde hij onder andere dat hij seks zou hebben gehad met minderjarige jongens. Enkele van zijn schokkende uitspraken:

"Een paar jongens van 14 jaar heb ik al gehad. Een stuk of vijf, zes, denk ik. Dat was fijn. () Maar 14 is al oud, natuurlijk. Ik val eigenlijk vooral op jongens die nog in de puberteit moeten komen. 11 of 12 jaar, misschien zelfs 10. Of kindjes van 5 of 6, da’s ook wel geil natuurlijk."

Over zijn bekendheid door de rollen in kinderseries zei hij het volgende:

"Sommigen kennen mij, ja. Dat maakt het misschien wel makkelijker."

Maar daar bleef het niet bij: de acteur ging ook nog eens in op een uitnodiging een 10-jarige jongen te ontmoeten in een hotel. De bekende Vlaming wist niet dat het jongetje was verzonnen door het undercover team, en kwam opdagen op locatie.

Misdaad
  • HLN
  • Vrije Vogels