Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Studio 100-acteur opgepakt wegens verdenking kindermisbruik

Een Vlaamse acteur die de afgelopen twintig jaar in tientallen producties van onder andere Studio 100 en Disney speelde, is opgepakt vanwege vermeend kindermisbruik. Dit na puik undercoverwerk van de Nederlandse Sven van der Meulen en Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Kindermisbruik

Wie het precies is, wordt niet bekendgemaakt. Wel meldt Het Laatste Nieuws dat het gaat om een acteur van middelbare leeftijd. Deze zou de afgelopen twintig jaar tal van rollen hebben gespeeld in producties van Studio 100, Disney, VRT en VTM. Studio 100 is het Belgische amusementsbedrijf dat onder andere Samson & Gert, Kabouter Plop, Mega Mindy, K3 en Piet Piraat onder z'n vleugels heeft.

Verborgen camera

Met een verborgen camera werd een gesprek opgenomen met de Vlaamse acteur. Daarin vertelde hij onder andere dat hij seks zou hebben gehad met minderjarige jongens. Over zijn bekendheid door de rollen in kinderseries zei hij het volgende: "Sommigen kennen mij, ja. Dat maakt het misschien wel makkelijker."

Maar daar bleef het niet bij: de acteur ging ook nog eens in op een uitnodiging een 10-jarige jongen te ontmoeten in een hotel. De bekende Vlaming wist niet dat het jongetje was verzonnen door het undercover team, en kwam opdagen op locatie.

Huiszoeking

Het Laatste Nieuws, dat onderdeel uitmaakte van de hele operatie, meldt dat de acteur inmiddels een verklaring heeft afgelegd aan de Belgische politie: "Volgens onze informatie ontkent de acteur nu tegenover de politie, en zegt hij dat zijn uitspraken “grootspraak” waren."

Parool weet daarnaast te melden dat hij inmiddels weer op vrije voeten is, maar dat de politie bij een huiszoeking zijn laptop en telefoon in beslag heeft genomen. De onderzoeksrechter wacht de resultaten van het onderzoek naar de inhoud daarvan af. Dat kan enkele weken duren.

Via chatroom

De Nederlandse youtuber Sven van der Meulen, die wel vaker zaken aan de kaak stelt op zijn kanaal Vrije Vogels, kwam de acteur op het spoor via een chatsite. Bullchat, om precies te zijn, een online platform dat zichzelf aanprijst met de woorden 'Free Gay Dating, chat, meet, play'. En, zo stelt Het Laatste Nieuws, een plek waar wel vaker van dit soort criminele activiteiten plaatsvinden.

Van der Meulen wist dit, maakte een account aan, deed zichzelf voor als pedofiel en kwam in no time in contact met iemand die vrij openlijk sprak over zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Sven: "Dat bleek een acteur te zijn en na heel lang met hem te praten heb ik hem ontmoet."

Misschien ook voor jou:
Messengeweld Rotterdam loopt uit de hand: 15-jarige jongen doodgestoken
Misdaad
  • HLN, Shownieuws
  • Vrije Vogels