Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ex-partner Thijs Römer dacht aan vergiffenis: 'Daarna ging de deur op slot'

De ex-vrouw van Thijs Römer, Igone de Jongh, heeft het zwaar sinds bekend is wat hij gedaan heeft. Als het anders was gelopen had ze Römer misschien nog een kans gegeven.

Thijs Römer

In een interview met &C laat ze weten dat ze het niet kon geloven toen de verhalen naar buiten kwamen: “Je denkt eerst nog lang: oh jezus nee, het zal toch niet? Het bleek helaas allemaal waar te zijn.”

Vergeven

De informatie kwam in stapjes bij de balletdanseres terecht. Zo dacht ze eerst dat het alleen nog maar om ontrouw ging. Als het bij vreemdgaan gebleven was had ze hem eventueel nog wel willen vergeven: “Maar na de feiten gehoord te hebben voelde ik mijn lijf op slot gaan.”

Na de rechtszaak was dat echter niet meer aan de orde. Dat was voor Igone een klap in haar gezicht: “Wat daar gebeurd is, dat ging over mijn grens. Dat staat zó ver van mij af”, vertelt de ex-partner van Römer.

Het was daarna dan ook een emotionele achtbaan voor Igone: “Ik ben gekwetst, boos, teleurgesteld, verdrietig”, vertelt ze. “Ik denk dat ik elke mogelijke emotie die je in een woordenboek kunt vinden, heb gehad”, gaat ze verder.

De danseres had het wel al ver voor de rechtszaak uitgemaakt met de acteur. Toch had ze nog een sprankje hoop dat het goed zou komen: “Ik heb te lang hoop gehad en gedacht: liefde overwint alles.”

Dagenlang in bed

Het is haar dan ook niet in de koude kleren gaan zitten en heeft dagenlang in bed gelegen. In die periode had ze heel veel vragen die door haar hoofd spookten: “Wanneer worden de dagen minder? Wanneer komt er rust?”

De situatie heeft ervoor gezorgd dat het vertrouwen in de liefde een flinke deuk heeft opgelopen. De Jongh twijfelt zelfs of dat ooit nog hersteld gaat worden. Ze dacht namelijk écht oud te kunnen worden met haar inmiddels ex, Thijs Römer. De balletdanseres vertelt dat ze de gedachte aan een relatie met iemand al doodeng vindt. Ze weet dan ook niet of ze zich ooit nog vrij kan voelen bij iemand.

Römer werd onlangs veroordeeld vanwege grensoverschrijdend gedrag bij minderjarige meisjes. Hiervoor kreeg hij een celstraf van drie maanden waarvan twee voorwaardelijk en een taakstraf van 240 uur. De acteur heeft besloten om in hoger beroep te gaan, omdat Römer zich "te weinig in het beeld wat uit het vonnis naar voren komt" herkent.

Entertainment
  • &C
  • NL Beeld / Heukers Media