Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Thijs Römer krijgt zwaardere straf en moet toch gevangenis in

De rechter heeft dinsdagmiddag uitspraak gedaan in de zedenzaak rondom Thijs Römer. De rechter legde hem een hogere straf op dan de officier van justitie een paar weken geleden eiste.

Thijs Römer

Het Openbaar Ministerie eiste eerder een taakstraf van 240 uur voor de acteur en 90 dagen celstraf waarvan 89 onvoorwaardelijk. Thijs heeft onder andere een paar keer een dickpics gestuurd. Zelf beweert hij dat dat dit gebeurde als het gesprek ook die sfeer had. Ook vroeg hij in berichten of de destijds minderjarige meiden naaktfoto’s wilde sturen in ruil voor figurantenrollen. Verder gaf hij tips over zelfbevrediging.

De straf die door de rechtbank wordt opgelegd is hoger dan de eis van de officier van justitie. De straf bestaat uit 240 uur taakstraf en drie maanden cel waarvan twee voorwaardelijk. Dit betekent dat Römer een maand lang de gevangenis in moet.

Tijdens de eerdere behandeling van de zaak benoemde de officier van justitie dat de verklaringen van de slachtoffers betrouwbaar en consequent zijn: "Ze worden niet groter gemaakt dan ze zijn. Dat de aangiften zeven jaar later zijn gedaan, zegt helemaal niets. Zeker in zedenzaken dringt bij slachtoffers later door wat ze hebben meegemaakt." De rechtbank in Assen acht bewezen dat de acteur de slachtoffers in deze zaak heeft verleid tot seksuele handelingen, masturberen en het sturen van naaktfoto’s.

Römer heeft tijdens de eerdere behandeling van de zaak toegegeven dat hij met de meisjes in de appgroep 'douchen' zat waarin seksualiteit en masturbatie werden besproken. Ook benoemde hij het feit hoe gigantisch de gevolgen voor zijn carrière zijn. Hij zou bijna geen werk meer hebben en uit films zijn geknipt. Bij de uitspraak van de rechter was Römer niet aanwezig.

Misdaad
  • NL Beeld / Patrick van Emst