doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Verdachte in Peter R. de Vries-moordzaak zou ook gesproken hebben over ontvoering Rutte

Niet alleen Peter R. de Vries zou op de radar staan bij de groep criminelen, ook Rutte is volgens een getuige genoemd als doelwit.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d7dca3bca01 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7dca3bca01 img{#fig-63d7dca3bca01 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d7dca3bca01 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7dca3bca01 img{#fig-63d7dca3bca01 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d7dca3bca01 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7dca3bca01 img{#fig-63d7dca3bca01 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d7dca3bca01 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d7dca3bca01 img{#fig-63d7dca3bca01 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Rutte

Deze nieuwe informatie komt uit een publicatie van NU.nl. Het nieuwsplatform zegt een verklaring van 'Getuige 5089' alias 'Eddy' onder ogen te hebben gehad, waarin de naam van premier Mark Rutte genoemd werd. Deze getuige is een belangrijk figuur in de zaak rondom de liquidatie van Peter R. de Vries.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Wie is deze 'Eddy'?

Getuige 5089, of 'Eddy', zoals hij in de verschillende verhoren wordt genoemd, meldde zich in oktober vorig jaar bij de politie, waar hij uitgebreid over de moord op Peter R. de Vries verklaarde. 'Eddy' zou een vriend zijn van Krystian M., de man die ervan verdacht wordt de twee vermoedelijke moordenaars van De Vries (Delano G. en Kamil E.) te hebben aangestuurd.

Link mocro maffia

Waarom De Vries is geliquideerd? Getuige 'Eddy' verklaarde het volgende: "De reden daarvan was omdat hij (De Vries, red.) met de kroongetuige (Nabil B., red.) werkt. Omdat hij, de journalist, de kroongetuige hielp in deze zaak (Marengo, red.)"

Dit was de allereerste keer dat een getuige hardop zei dat de moord op Peter R. de Vries gelinkt is aan de mocro maffia. Meerdere vermoedelijke leden van die organisatie staan terecht in het Marengo-proces en het OM ziet Ridouan T. als leider van de groep.

Volgens 'Eddy' kreeg zijn vriend Krystian M. de opdracht voor de moord op De Vries door van iemand die hij "oom" noemde. Deze "oom" zou ook achter de moord op de broer van Marengo-kroongetuige Nabil B, én B's advocaat Derk Wiersum zitten.

'Eddy' zegt dat Krystian M. nooit de echte naam van deze "oom" genoemd heeft, maar trekt zelf de conclusie dat het om Ridouan T. gaat.

Mark Rutte

Krystian M. zou bovendien tegen 'Eddy' hebben gezegd dat de mensen die achter de moord op De Vries zitten "echt sterk zijn" en dat "ze ook de premier wilden ontvoeren". Ook in dit geval zou het om de persoon gaan die Krystian M. "oom" noemde.

Eerder werd bekend dat er inderdaad dreigingen waren rondom Rutte. De premier zou mogelijk doelwit zijn van een aanslag of ontvoering. Zijn beveiliging werd meermaals opgeschroefd, mede omdat er spotters gesignaleerd zouden zijn, mensen die voorverkenningen doen voor onderwereldfiguren. Of deze dreigingen verband houden met het verhaal van 'Eddy' is niet bekend.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws