Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rutte wil geen gast meer zijn bij VI, dit is waarom

De keren dat hij er was, maakte Rutte een zeer goede indruk. Toch is de kans groot dat de demissionair premier nooit meer te gast zal zijn bij Vandaag Inside.

Mark Rutte

Mark Rutte schoof meerdere keren aan bij Vandaag Inside. Zijn meest memorabele bezoekje was vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen, toen de VVD-man nog even wat stemmen wilde binnenharken. Een beetje amicaal doen bij kijkcijferkanonnen Genee, Derksen en Van der Gijp was immers een kleine moeite om wat zwevende kiezers over de streep te trekken. En zo geschiedde.

Er werden serieuze zaken besproken, maar ook het seksleven van de premier passeerde de revue. Rutte kreeg zelfs een 'dildohelm' cadeau, die hij - tot grote teleurstelling van zowel de gasten als vele kijkers - niet opzette aan de VI-tafel. Enige tijd na het circus verscheen Rutte wederom in de studio. Maar daar blijft het mogelijk bij.

'Ga ik niet meer heen'

Jaïr Ferwerda, het interview-mannetje van Beau, voelde de demissionair premier aan de tand over zijn media-optredens. Daarbij liet Rutte weten waarschijnlijk niet meer aan te schuiven bij Op1, want 'daar kijkt niemand meer naar'. De slechte kijkcijfers zijn voor hem een reden om z'n tijd anders te besteden.

Vandaag Inside wordt daarentegen wél goed bekeken, maar ook daar ziet hij zichzelf niet meer tussenzitten. "Wat ik jammer vind: aan het eind van de uitzending is het leuk om even met elkaar na te praten", legt Rutte uit, "maar ze schieten meteen die auto in en dat vind ik niet sympathiek. Dat is sowieso een reden voor mij, denk ik, om er niet meer heen te gaan."

Hij ziet het dus niet zitten om even een kunstje te doen, om daarna direct naar huis te jakkeren. Even gezellig een drankje doen hoort er gewoon bij, vindt Mark Rutte.

Relletje geen reden

De rel rondom Derksens uitspraken over Kamerlid Habtamu de Hoop - de geadopteerde Ethiopiër zou geen echte Fries zijn - zijn niet per se reden voor Rutte om VI af te wijzen. Tegenover Ferwerda noemt hij Johans uitspraken wel 'ongepast'. Vooral het feit dat Habtamu al vanaf baby zijnde in Friesland woont, de taal spreekt en op een Friese boerderij is opgegroeid lijkt daarbij een rol te spelen. Rutte: "Dus wat zitten we hier nou te eikelen?"

Entertainment
  • Mediacourant
  • NL Beeld / Regiofotografie