doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Sandra H. veroordeeld tot 18 jaar cel voor vermoorden en in stukken zagen van Ichelle

De 46-jarige Sandra H. verdwijnt lange tijd achter tralies voor de moord op de 29-jarige Ichelle van de Velde. De afgelopen tijd is duidelijk geworden aan wat voor gruwelijke daden H. zich schuldig heeft gemaakt.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-650deaf3cdcb9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650deaf3cdcb9 img{#fig-650deaf3cdcb9 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-650deaf3cdcb9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650deaf3cdcb9 img{#fig-650deaf3cdcb9 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-650deaf3cdcb9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650deaf3cdcb9 img{#fig-650deaf3cdcb9 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-650deaf3cdcb9 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650deaf3cdcb9 img{#fig-650deaf3cdcb9 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Sandra H.

De 46-jarige Sandra H. moet 18 jaar de bak in. Dit wegens de moord op Ichelle van de Velde (29). Daarnaast is H. schuldig bevonden aan het in stukken hakken en verbergen van Ichelles lichaam. Het OM eiste eerder deze maand dezelfde straf.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

De Zeeuwse rechtbank spreekt over een "gruwelijk, respectloos en mensonterend" misdrijf.

Wat is er gebeurd?

De 29-jarige Zeeuwse Ichelle van de Velde verdween op 15 december 2020. Acht weken later arresteerde de politie de 44-jarige huismoeder Sandra H. Zij had een spirituele winkel vlakbij het naaiatelier van Ichelle in Oostburg. De politie vond achteraf sporen in Sandra’s winkel en auto. Op 16 februari, een maand later dus, werden delen van Ichelle’s lichaam in een kanaal gevonden.

Sandra H. heeft lang volgehouden dat zij onschuldig was, maar tijdens de voorbereidende zitting in april van dit jaar bleek dat ze een bekentenis had afgelegd.

Sandra vertelde bij eerdere verklaringen verteld dat ze het lichaam van Ichelle ‘in opdracht’ heeft geprobeerd te laten verdwijnen. Bij de bekentenis gaf ze echter toe dat dat zij verantwoordelijk was voor het in stukken zagen van het lichaam en het dumpen daarvan in een kanaal.

Trio

Eerder deze maand kwamen meer details naar buiten over de zaak. Felix, Sandra's man, had een verhouding met Ichelle. Die relatie zou zijn ontstaan nadat de drie een trio hadden. De gevoelens tussen Sandra's ex Felix en Ichelle zouden aanleiding zijn geweest voor de fatale ruzie op 15 december 2020 in Sandra's esoterische winkel Lotus.

Zelf stelt Sandra dat ze Ichelle heeft geduwd, waardoor ze met haar hoofd tegen de radiator viel. Daarna zou ze haar hebben gewurgd. De officier van justitie gelooft dit niet. Volgens het OM heeft Ichelle een harde klap gehad met een voorwerp. Daarna zou ze zijn vastgebonden en gewurgd.

Moord

De rechter gaat echter niet helemaal mee met die theorie. Volgens hem is het wel mogelijk dat Sandra Ichelle een duw heeft gegeven, waarna ze ten val kwam en gewond raakte. Later zou ze Ichelle alsnog van het leven hebben beroofd door haar te wurgen.

De rechter is hiervan overtuigd door een getuigenverklaring. Sandra H. zou namelijk tegen een klant in de winkel hebben gezegd dat ze "waarschijnlijk iemand had vermoord en naar de gevangenis ging". Toen er vervolgens gekreun vanuit een ander gedeelte van de zaak kwam, zou Sandra H. naar achteren zijn gelopen. Toen ze weer terugkwam, was het gekreun gestopt. Volgens de rechter is Ichelle toen gewurgd. In de tussentijd heeft H. volgens de rechtbank genoeg tijd gehad om te besluiten anders te handelen. Dit deed ze niet, wat het moord met voorbedachten rade maakt.

Zoontje droeg zakken met lichaam

Sandra zaagde vervolgens het lichaam in stukken en dumpte de zakken in het water. Gruwelijk detail: dat deed ze pas veel later. Ichelles lichaam lag wekenlang in Sandra's esoterische winkel. H. brandde wierook om de geur van het lichaam te verbloemen.

Uiteindelijk liet Sandra H. haar zoontje (13) helpen om de zakken met daarin het lichaam naar haar auto te dragen. Sandra stelt dat ze haar zoon had verteld dat het om spullen voor haar huis ging. Later verklaarde hij tegen de politie dat "het zwaarste pak" vies was en stonk.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws