Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Telefoon van Ichelle van de Velde gevonden

De politie meldde vorige week dat ze tijdens een zoekactie een belangrijke bezitting van de vermoordde Ichelle van de Velde hebben gevonden. Nu blijkt dat het om haar telefoon gaat.

Telefoon van Ichelle van de Velde gevonden

De 29-jarige Zeeuwse Ichelle van de Velde verdween op 15 december 2020. Op 16 februari trof de politie delen van haar lichaam aan in een kanaal. Nu is in het water bij het buitengebied van het Zeeuwse Aardenburg ook de telefoon van Ichelle teruggevonden.

Bewijsmateriaal

De telefoon kan van belang zijn voor de toekomst van het onderzoek. De hoofdverdachte in deze zaak, de 44-jarige Sandra H., zou het mobieltje van Ichelle hebben gebruikt om berichten naar haar eigen echtgenote te sturen. Daarin zou staan: “Laat me met rust.” Volgens de officier hadden Ichelle en de man van Sandra ‘liefdevolle gevoelens voor elkaar’.

Op dit moment is het nog onduidelijk of de informatie op de telefoon nog te redden valt. Specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut proberen uit te zoeken of de data op het toestel veilig kan worden gesteld. Daarnaast wordt er nog gezocht naar de rugzak van Ichelle van de Velde. Het gaat om een groene tas van het merk Trapper Adventure.