Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

OM eist 18 jaar: Sandra H. sneed slachtoffer in stukken en liet zoontje (13) met lichaam sjouwen

Tegen de 46-jarige Sandra H. is vandaag achttien jaar celstraf geëist voor de moord op de 29-jarige Ichelle van de Velde. Inmiddels zijn er gruwelijke details naar buiten gekomen over de zaak.

Sandra H.

De 46-jarige Sandra H. hoorde vandaag 18 jaar celstraf tegen zich eisen. Dit wegens de moord op Ichelle van de Velde (29). Daarnaast wordt H. het in stukken hakken en verbergen van haar lichaam ten laste gelegd.

Bekentenis

De 29-jarige Zeeuwse Ichelle van de Velde verdween op 15 december 2020. Acht weken later arresteerde de politie de 44-jarige huismoeder Sandra H. Zij had een spirituele winkel vlakbij het naaiatelier van Ichelle in Oostburg. De politie vond achteraf sporen in Sandra’s winkel en auto. Op 16 februari werden delen van Ichelle’s lichaam in een kanaal gevonden.

Sandra H. heeft lang volgehouden dat zij onschuldig was, maar tijdens de voorbereidende zitting in april van dit jaar bleek dat ze een bekentenis had afgelegd.

Sandra vertelde bij eerdere verklaringen verteld dat ze het lichaam van Ichelle ‘in opdracht’ heeft geprobeerd te laten verdwijnen. Bij de bekentenis gaf ze echter toe dat dat zij verantwoordelijk was voor het in stukken zagen van het lichaam en het dumpen daarvan in een kanaal.

'Zoontje sjouwde het lichaam'

Gister in de rechtbank kwamen meer details naar buiten over de zaak. Felix, Sandra's man, had een verhouding met Ichelle. Die relatie zou zijn ontstaan nadat de drie een trio hadden. De gevoelens tussen Sandra's ex Felix en Ichelle zouden aanleiding zijn geweest voor de fatale ruzie op 15 december 2020 in Sandra's esoterische winkel Lotus.

Wat er precies is gebeurd is niet helemaal duidelijk. Zelf stelt Sandra dat ze Ichelle heeft geduwd, waardoor ze met haar hoofd tegen de radiator viel. Daarna zou ze haar hebben gewurgd. De officier van justitie gelooft dit niet. Volgens het OM heeft Ichelle een harde klap gehad met een voorwerp. Daarna zou ze zijn vastgebonden en gewurgd.

Feit is in ieder geval dat Sandra daarna het lichaam in stukken zaagde en in het water dumpte. Gruwelijk detail: dat deed ze pas veel later. Ichelles lichaam lag wekenlang in Sandra's esoterische winkel. H. brandde wierook om de geur van het lichaam te verbloemen.

Uiteindelijk liet Sandra H. haar zoontje (13) helpen om de zakken met daarin het lichaam naar haar auto te dragen. Sandra stelt dat ze haar zoon had verteld dat het om spullen voor haar huis ging. Later verklaarde hij tegen de politie dat "het zwaarste pak" vies was en stonk.

Misdaad
  • de Telegraaf