Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Sandra H. bekent moord op Ichelle van de Velde

De hoofdverdachte in de zaak rond de moord op de Zeeuwse Ichelle van de Velde, Sandra H., heeft bekend dat zij de dader is. Dat meldt de Zeeuwse krant PZC.

Sandra H. bekent moord op Ichelle van de Velde

De 29-jarige Zeeuwse Ichelle van de Velde verdween op 15 december 2020. Acht weken later arresteerde de politie de 44-jarige huismoeder Sandra H. Zij had een spirituele winkel vlakbij het naaiatelier van Ichelle in Oostburg. De politie vond achteraf sporen in Sandra’s winkel en auto. Op 16 februari werden delen van Ichelle’s lichaam in een kanaal gevonden.

Sandra H. heeft lang volgehouden dat zij onschuldig was, maar woensdag tijdens de voorbereidende zitting bleek dat ze een bekentenis had afgelegd. "Na een kleine anderhalf jaar ontkennen, zwijgen en een beschuldigende vinger wijzen naar haar echtgenoot heeft de verdachte vorige week eindelijk bekend dat zij en alleen zij betrokken is geweest bij de dood van Ichelle van de Velde.”

Affaire

Er was al enige tijd een duidelijk motief voor de moord. De man van Sandra had een verhouding met Ichelle. Meerdere vriendinnen van het slachtoffer hebben al verklaard dat de twee vrouwen daar ruzie over hadden. Sandra zou daarnaast de telefoon van Ichelle hebben gebruikt om berichten naar haar eigen echtgenote te sturen. Daarin zou staan: “Laat me met rust.”

Verborgen lichaam

Sandra heeft bij eerdere verklaringen verteld dat ze het lichaam van Ichelle ‘in opdracht’ heeft geprobeerd te laten verdwijnen. Bij de bekentenis gaf ze echter toe dat dat zij verantwoordelijk was voor het in stukken zagen van het lichaam en het dumpen daarvan in een kanaal.

De inhoudelijke behandeling zal in ieder geval nog een extra dag duren. Volgens de advocaat van Sandra, Pieter van de Kerkhof, zal de verdachte tijdens de behandeling uitgebreid vertellen wat er precies is gebeurd.