Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vind de zorgverzekering die bij je past

Het uitzoeken of je huidige zorgverzekering nog past bij je zorgbehoeften kan ieder jaar weer opnieuw voor onrust zorgen.

Zorgverzekering

Maak het jezelf daarom makkelijk en maak gebruik van de vergelijker van ZorgKiezer waarmee je alle zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Door je persoonlijke wensen op te geven kun je er snel achter komen welke zorgverzekering het beste bij jou aansluit. Indien je van plan bent om te wisselen van zorgverzekering, doe dit dan voor 31 december. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over het opzeggen van je oude zorgverzekering, dat wordt namelijk voor je gedaan.

Vergelijk de verschillende zorgverzekeringen met elkaar

Dankzij ZorgKiezer heb je de mogelijkheid om meer dan 1.000 verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo blijft je veel uitzoekwerk bespaard en kun je binnen enkele minuten de zorgverzekering vinden die aansluit bij je persoonlijke wensen. Ook zie je wat de grootste verschillen in prijs zijn tussen de verschillende verzekeringen, zodat je een juiste keuze kunt maken wat betreft je zorgverzekering. Door het totaalplaatje van je verwachte zorg voor het komende jaar duidelijk te hebben kun je op jaarbasis tot wel honderden euro's besparen. Het is dus zeer de moeite waard om even een moment te nemen om de vergelijker in te vullen.

De goedkoopste zorgverzekering afgestemd op je persoonlijke zorgbehoefte 

Zorgverzekeringen zijn er al vanaf zo'n € 86 per maand. Let wel op dat wanneer de zorgverzekering een relatief laag maandbedrag heeft, het eigen risico meestal veel hoger is dan de zorgverzekeringen met een hoog maandbedrag van circa € 108 per maand. Het bedrag voor het eigen risico ligt bij de meeste polissen ergens tussen het standaard eigen risico van € 385 per jaar en € 885 per jaar. Voor iemand die relatief weinig zorg nodig heeft kan het dus voordelig zijn om een lager maandbedrag te betalen met een hoger eigen risico. Echter voor mensen die medicijnen gebruiken of op constante basis zorg nodig hebben is het aantrekkelijker om een lager eigen risico te nemen en een hoger maandbedrag. Het wil dus niet zeggen dat de polis met het laagste maandbedrag ook daadwerkelijk de goedkoopste zorgverzekering is voor jouw persoonlijke situatie.

Bovendien is het goed om te weten dat de hoogte van het premiebedrag geen invloed heeft op de kwaliteit van de zorg. Ook bij de goedkopere aanbieders van zorgverzekeringen weet je dus dat je op kwalitatief goede zorg kunt rekenen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Zorgkiezer.nl.

Lifestyle
  • Unsplash