doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Investeren in crypto? Check deze tips voor beginners

Het aantal Nederlanders dat belegt in cryptocurrency zit al enkele jaren in de lift.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-650de88c97576 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650de88c97576 img{#fig-650de88c97576 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-650de88c97576 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650de88c97576 img{#fig-650de88c97576 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-650de88c97576 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650de88c97576 img{#fig-650de88c97576 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-650de88c97576 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-650de88c97576 img{#fig-650de88c97576 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Crypto

Het is met name sinds de coronacrisis dat we massaal zijn gaan investeren in digitaal geld. Afgelopen jaar beschikten maar liefst 1,2 miljoen Nederlanders over cryptogeld; naar verwachting is dat nu nóg meer.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zit je er ook over na te denken om te beginnen met beleggen in crypto, maar weet je niet goed waar te starten? No worries; in dit artikel geven we je de beste tips voor beginners.

Weet waarin je belegt en lees je in

Als eerst is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar je geld moet leggen in iets waar je geen verstand van hebt. Toen beleggen in crypto aan het begin van de pandemie ontzettend populair werd, wilde menigeen ook direct instappen zonder ook maar iets te weten over dit digitale geld. Dat is zonde, want dat kan je uiteindelijk veel geld kosten. Het is altijd van groot belang om je goed in te lezen voordat je geld inlegt.

Duik een avondje in de materie over cryptocurrency en kom meer te weten over hoe cryptomunten zijn ontstaan, waardoor ze waarde krijgen en op welke manieren je er zoal in kunt investeren. Waarom je dat moet doen? Simpel: op die manier is de kans groter dat je er überhaupt rendement uithaalt. Dat is toch waarschijnlijk wel je grootste doel met beleggen in cryptomunten. Kortom: weet dus waarin je belegt om er geld mee te kunnen verdienen.

Spreid je kansen met meerdere beleggingen

Ook belangrijk: wed nooit op één paard, oftewel zet niet al je geld in op één cryptomunt. Je kansen spreiden is nodig om op die manier het meeste rendement te kunnen halen. Besluit je om al je geld in één cryptomunt te steken dan is de kans groot dat je een groot deel van je geld kwijt bent wanneer het even wat minder goed gaat met die munt. Je moet namelijk weten dat crypto ontzettend volatiel is.

Dat betekent dat het digitale geld de ene dag veel waard kan zijn en de andere dag volledig kan instorten. Maar: dat kan natuurlijk ook andersom het geval zijn. Om je risico iets te verkleinen, is het altijd aan te raden om je geld gespreid in te zetten. Er zijn talloze crypto coins waarin je kunt investeren. Daarmee spreid je je kansen beter en is de kans groter dat je wat geld verdient aan je inleg in cryptocurrency. Kassa!

Ga voor een broker die goed bij je past

Beleggen in crypto doe je over het algemeen via een zogeheten broker. Daar heb je een digitale wallet waarin je je gekochte cryptomunten bewaart. Het voordeel van zo'n broker is dat het ontzettend eenvoudig is om crypto coins te kopen en ook weer te verkopen. Daarbij ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en zie je de actuele koersen gewoon op je telefoonscherm.

Er zijn best wel veel verschillende brokers waar je uit kunt kiezen; zowel Nederlandse als buitenlandse. De kans is aanwezig dat je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. In dat geval is het altijd goed om te kijken naar welke broker het beste bij je persoonlijke wensen past. Is het bijvoorbeeld mogelijk om er te staken? En hoeveel kost het doen van een transactie? Door brokers met elkaar te vergelijken, weet je binnen no time waar je terecht kunt.

Beleg altijd in crypto voor de lange termijn

Met de bovenstaande tips over beleggen in crypto ben je er nog niet helemaal. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om te weten dat je altijd in crypto moet beleggen voor de lange termijn. Dat zit namelijk zo: juist omdat cryptocurrency zo volatiel is, wisselt de waarde op ieder moment van de dag. Een Bitcoin kan binnen een uur of zelfs een paar minuten al veel meer of minder waard zijn. Beleg je op de korte termijn dan kun je daar zeker geld mee verdienen, maar nog niet alles wat eruit valt te halen.

Uit de praktijk blijkt namelijk dat crypto door de jaren heen alleen maar meer waard is geworden. Kijk alleen al maar naar de waarde van de Bitcoin. Tien jaar geleden was deze cryptomunt veel minder waard in vergelijking met nu. Dat geldt ook voor andere coins. Daarom is het aan te raden om niet met volle emotie je inleg te verkopen wanneer het even minder op de koersen gaat, maar om je crypto vast te houden totdat het écht veel meer waard geworden is.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Newsbit.nl.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws