doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Hoe krijg je meer volgers op social media?

Social media platforms zoals Instagram en Tiktok zijn mateloos populair. Hoe meer volgers je hebt, des te beter je content opvalt en hoe meer jij kunt verkopen. Maar hoe je kom je aan zoveel volgers dat je content echt opvalt? Hier lees je wat je kunt doen om meer volgers te krijgen op social media.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6427388da4051 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6427388da4051 img{#fig-6427388da4051 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6427388da4051 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6427388da4051 img{#fig-6427388da4051 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6427388da4051 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6427388da4051 img{#fig-6427388da4051 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6427388da4051 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6427388da4051 img{#fig-6427388da4051 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}volgers

Meer volgers krijgen op Tiktok

TikTok is in een relatief korte tijd uitgegroeid tot een van meest gebruikte social media platforms. Om gezien te worden zijn er bepaalde elementen die van invloed zijn op het algoritme van TikTok.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Post 1 tot 3 keer per dag

Het is bekend dat als je vaker post je bereik groeit. TikTok creators die 1 tot 3 video’s per dag posten worden vaak beloond met extra zichtbaarheid. Extra zichtbaarheid betekent een groter bereik en meer volgers op TikTok.

Gebruik de juiste hashtags

Maak gebruik van 4 tot 6 hashtags bij je video’s. Wil je een groot publiek bereiken dan zijn de hashtags #foryoupage #fyp en #voorjou eigenlijk een must. Vul je hashtags verder aan met 2 tot 4 hashtags die goed aansluiten bij de content of de trend waar je op probeert in te spelen. Pas je deze techniek juist toe en blijf je volhouden, dan zal dit op den duur resulteren in meer volgers.

TikTok volgers kopen

Wil je heel snel groeien op TikTok, dan kun je ook TikTok volgers kopen. Het idee achter volgers kopen is dat het leidt tot meer vertrouwen door nieuwe volgers. Hierdoor kan het aantal TikTok views en like omhoog gaan. Het is wel van belang dat je kwaliteitsvolgers koopt. Wil je je bereik vergroten door kwaliteitsvolgers te kopen kijk dan eens op Gebruikersnamen. Hier kun je op een makkelijke manier een profiel opbouwen met veel volgers van hoge kwaliteit.

Meer volgers krijgen op Instagram

Instagram is een van de meest gebruikte social media platforms ter wereld met maandelijks meer dan 200 miljoen actieve leden die gezamenlijk zo’n 60 miljoen afbeeldingen en 1,6 miljard likes per dag uitdelen.

Gebruik de juiste hashtags

Hashtags ken je misschien van Twitter, maar ook Instagram werkt er veel mee. Het gebruik van hashtags is belangrijk. Je kunt ze zien als een lade waarin je je content zet. Dagelijks doorzoeken vele mensen deze lades op zoek naar relevante informatie. Door relevante hashtags bij je posts te plaatsen zullen mensen die zoeken naar deze hashtags eerder bij jouw posts uitkomen. Met hashtags kun je je bereik vergroten en nieuwe volgers aantrekken. Zoek van tevoren eerst goed uit over welke doelgroep je wilt bereiken en op welke hashtags ze precies zoeken.

Blijf in contact met je volgers

De kans is groot dat je veel tijd steekt in het vinden en benaderen van nieuwe volgers. Bestaande volgers dreig je dan te vergeten. Zorg ervoor dat je je eigen volgers niet vergeet en zoek ook met hen de interactie op. Stel een persoonlijke vraag of laat een reactie op hun posts achter. Zo laat je merken dat je volgers belangrijk voor je zijn en dat je ook belangstelling hebt in hen.

Instagram volgers kopen

Wil je meer volgers op instagram? Dan kun je ook Instagram volgers kopen. Het idee achter volgers kopen is dat het leidt tot een groter bereik. Hierdoor kan het aantal likes omhoog gaan. Het is wel van belang dat je kwaliteitsvolgers koopt.

Post consistent

Wees consistent met je posts op Instagram. Dit wekt vertrouwen bij je doelgroep. Ontwikkel een eenvoudige aanpak die voor jou werkt. Maak een planning en kies vaste momenten waarop je post. Post bijvoorbeeld in de ochtend op een vast tijdstip. Zorg er ook voor dat je posts herkenbaar zijn qua tekst of qua afbeelding.

Post content waar je doelgroep behoefte aan heeft

Probeer te achterhalen waar je volgers precies behoefte aan hebben. Dit kun je doen door dingen uit te proberen en te testen. Post over uiteenlopende onderwerpen binnen je vakgebied en je ziet vanzelf welke onderwerpen het goed doen en welke minder. Kijk ook wat andere kanalen die over hetzelfde onderwerpen doen. Je hoeft hun strategie niet te kopiëren, maar je kunt het wel gebruiken als inspiratie en je eigen draai eraan geven. Check je statistieken en bekijk wat ze zeggen over jouw content en je doelgroep. Wat moet je meer doen en wat minder?

Call to action

Denk er goed over na wat je wil dat mensen ondernemen na het zien van je post. Geef je volgers precies aan wat je wil dat ze doen. Is het de bedoeling dat ze je post liken, of wil je dat ze een reactie achterlaten, of wil je dat ze naar een bepaalde link gaan? Dit doe je door een call to action in je post te plaatsen. Een call to action heeft als doel dat ze lezer tot een bepaalde actie overgaat. De call to action plaats je op de afbeelding of in de bijbehorende tekst.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met likes-kopen.nl, gebruikersnamen.nl en like4you.nl.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws