Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert
Top 10 Nederlandse Instagram-koninginnen

Top 10 Nederlandse Instagram-koninginnen

Uit de editie van 16 augustus 2017: Vrouwen zijn exhibitionisten. Vooral als ze mooi en succesvol zijn. Mannen zijn voyeurs, of ze nu arm of rijk zijn. En Instagram is de perfecte plek waar exhibitionist en voyeur elkaar kunnen ontmoeten. Kijk maar.

1. Negin Mirsalehi (32), 6.700.000 volgers.

Deze dame is met meer dan 6 miljoen volgers met afstand de regerende koningin van Instagram van Nederlandse bodem. Het half-Nederlands, half-Armeense model is onze meest succesvolle modeblogger en ze is al een aardig fortuin aan het vergaren. Negin is vanaf het begin kieskeurig geweest voor wie ze werkte. Het moesten topmerken Dior, Cartier of Chanel zijn, anders interesseerde het haar niet. In deze wereld word je vooral succesvol door vaak ‘nee’ te verkopen, is haar motto.

Nu is haar leven een sprookje waarin ze over de hele wereld van modeshow naar modeshow reist en in de duurste hotels verblijft. Haar eigen bedrijf, NM Media Industries, dat ze met haar vriend runt (tevens haar manager), gaat het ook voor de wind. “Elk jaar verdubbelt onze omzet, maar de winst gaat direct terug in het bedrijf. Een eigen merk en productielijn ontwerpen, ontwikkelen en verkopen kost tijd en geld.” Deze dame is de perfecte combinatie van intelligentie, schoonheid, stijl en zakelijk inzicht. En zal niet snel van haar troon worden gestoten.

2. Anna Nooshin (34), 1.000.000 volgers

Op 7-jarige leeftijd vluchtte de familie van deze schoonheid vanuit Iran naar Nederland en vroeg hier succesvol asiel aan. Instagram-bezoekers zijn haar ouders daar nog steeds dankbaar voor.

Na een moeizame jeugd, want het is zoals ze zelf schrijft ‘niet makkelijk om een overbehaarde alien te zijn’, ging Anna communicatiewetenschappen studeren en rondde die studie cum laude af. Daarna werd ze een succesvolle modeblogger en richtte het online-magazine NSMBL op. Vervolgens werd ze als mode- en lifestyledeskundige door RTL Boulevard ontdekt en daarop volgde de presentatie van Hollands Next Topmodel en deelname aan Expeditie Robinson. Ze lanceerde een door haar ontworpen lingerielijn bij Hunkemöller en heeft inmiddels ook een eigen sieradenlijn. En dan te bedenken dat het niets had gescheeld of deze ondernemende schoonheid (waren haar vader en moeder niet zo kordaat geweest in haar jeugd een rigoureuze ‘verhuizing’ door te voeren) had haar hele leven onder een sluier gezeten. Dat was toch eeuwig zonde geweest?

3. Anniek van Keulen (28), 510.000 volgers

Deze dame heeft met hoog tempo meer dan een half miljoen volgers binnengesleept. Anniek van Keulen heeft een nagenoeg perfect lichaam en doet er alles aan om dat zo te houden.

Gelukkig is ze zo trots op het resultaat van al haar gezweet in de sportschool dat ze haar mooie vormen graag deelt met de rest van de wereld. Toen Anniek een tiener was, was ze echt een jongensmeisje. Ze wilde graag brandweervrouw worden of politieagente te paard.

Het is voor haar een levensstijl om gezond te leven en te eten. Fitnesstip van Anniek: veel pindakaas eten. Ze kan nog niet echt leven van haar modellenwerk waardoor ze nu nog een suf administratief baantje nodig heeft om rond te komen. Wij voorspellen dat dat niet meer lang zal duren.

4. Gwen van Poorten (31), 150.000 volgers

Deze mooie Brabantse brunette (waar blijven de blondines eigenlijk?) studeerde hbo communicatie en deed modellenwerk voor onder andere Bavaria en Axe. Ze onderbrak haar studie om in een sportschool te gaan werken.

Ze werd gevraagd als presentatrice voor aftermovies van festivals en feesten door de interactieve videoclipzender Xite waar ze begon als vj. In 2014 ging ze naar BNN om Spuiten en Slikken te presenteren.

5. Amber Celine Wattimena (26), 91.600 volgers

Samen met haar zus Lois begon Amber jaren geleden een kledinglijn op internet. Ze noemden zichzelf LA sisters. Ze begonnen met een paar ontwerpjes en de bestellingen stroomden binnen. Ook van bekende vrouwen als Kim Feenstra en Yolanthe Sneijder-Cabau. Nu zijn ze selfsupporting. De beste manier om zichzelf ten toon te stellen is natuurlijk via Instagram. Al hebben wij liever dat ze zo weinig mogelijk kleding aanhebben.

6. Shelly Sterk (30) 67.400 volgers

Ha, de eerste blondine van het rijtje. Shelly Sterk studeerde journalistiek in Utrecht en specialiseerde zich als programmamaker. Ze maakte documentaires, studeerde aan de Hunter College Filmacademy in New York en deed daar haar eerste presenteerervaring op. Ze werd door G-Star geselecteerd als Raw-reporter en presenteerde voor hen de fashion week in New York. Verder heeft Shelly gewerkt bij het ANP, de Wereldomroep, Omroep West en Powned.

7. Zoey Ivory (28), 77.800 volgers

De datum: 31 januari. De locatie: het podium van de Miss Universe-verkiezing in de Filipijnen. De muziek: Single Ladies van Beyoncé. De daad: onze Miss Nederland gaat viral als iemand filmt hoe ze tijdens de commercial break lekker uit haar dak gaat op de beat van Single Ladies. Terwijl alle andere missen er als lantaarnpalen bij staan, krijgt Zoey Ivory een applaus waardoor ze er nog een schepje bovenop doet. Lekker schudden met die billen. Resultaat? Meer dan 56.000 views op YouTube. En niemand die nog oog heeft voor de ‘echte’ Miss Universe. Wat was haar naam ook weer?

8. Lotte Visser (34), 38.500 volgers

Alweer een brunette! De blondines zijn zwaar ondervertegenwoordigd in deze lijst. Lotte is model, styliste, modeblogger en… de body double van Sylvie Meis. Waar La Meis in hemelsnaam een body double voor nodig heeft weten we ook niet, maar dat ze er niet op achteruitgaat als Lotte haar plaats inneemt moge duidelijk zijn.

9. Joëlle Bulthuis-Witschge (29), 18.300 volgers

Deze prachtige dochter van oud-voetbalprof Richard Witschge is begonnen als model bij modellenbureau Elite. Ze is gek op kickboksen en yoga (grappige combi), is de ex van Waylon, heeft het hart (of iets anders) in vuur en vlam gezet van Max Verstappen en blogt over mode op Your Fashion Statement.

10. Sigourney Korper (34), 32.800 volgers

Eindelijk, een krullenbol. Ze zingt, ze danst, ze acteert en ze houdt van mode. Ze trad onder andere op als danseres bij de Toppers en speelde in de videoclip van Chris Brown en Afrojack.

Lifestyle
  • Instagram, Unsplash