Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wordt ‘probleemjongen’ Dave Roelvink een vrome moslim?

Dave Roelvink is bezig met een spirituele zoektocht. Dat onthulde hij in een interview met YouTuber Salaheddine. In de interviewserie “De dood, God en het hiernamaals” vertelt de eens zo losbandige zoon-van dat hij zich de afgelopen tijd enorm heeft verdiept in de islam.

Dave Roelvink

Het verlangen naar zingeving komt niet uit het niets, vertelt de realityster. “Ik had alles waarvan ik dacht dat het gelukkig maakte: geld, status, genoeg aandacht van vrouwen. Maar ik voelde mij als een dure zaklantaarn zonder batterijen: daar heb je in het donker niets aan.”

Roelvink vond inspiratie bij zijn islamitische vrienden, over wie hij eerder alleen vooroordelen had. “In de media zag ik vooral berichten over allemaal bomaanslagen waarbij mensen 'Allahoe akbar' riepen. Daar schrik je van als je het geloof niet kent, dan krijg je een raar beeld. Als niet-gelovige dacht ik meteen: wat is dit?”, aldus Dave. Hij ging zich geleidelijk meer verdiepen in het geloof.

“Je gaat op stap met Marokkaanse vrienden die opeens gaan bidden. Dan vraag je: 'waarom doe je dat? Waarom dragen vrouwen eigenlijk een hoofddoekje?”. Die vragen leidden tot herkenning bij Dave. “Ik heb van huis uit ook meegekregen dat je alles met goede intenties moet doen. Ik zie veel zaken uit de islam terugkomen in mijn eigen leven, als ik naar de goede kant van mijzelf kijk.”

Hij is geen bekeerling, maar vindt wel rust in de islam. “Misschien is er wel een God die mij leidt en die besloten heeft: ik laat hem nu zien dat dit er is.”

Entertainment
  • YouTube Salaheddine
  • Brunopress.nl