Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

8-jarig meisje bijna haar hele leven opgesloten in huis van grootouders in Duitsland

Moeder en grootouders houden hun lippen stijf op elkaar nadat er werd ontdekt dat zij hun 8-jarige (klein)dochter jarenlang op hebben gesloten in hun huis.

Attendorn

In het Duitse Attendorn is een grootschalig onderzoek gestart naar een 8-jarig meisje dat bijna haar hele leven zou zijn opgesloten in het huis van haar grootouders. Het meisje werd in september gevonden nadat jeugdzorg en de politie het huis van de grootouders hadden doorzocht naar aanleiding van anonieme tips. Afgelopen weekend kwam het nieuws over het meisje pas definitief naar buiten middels de openbaar aanklager van Siegen, in het westen van het land. Autoriteiten zijn een onderzoek gestart tegen de moeder en de grootouders van het meisje.

Hoewel het bewijs er is, blijven moeder en schoonouders zwijgen over de beschuldigingen die tegen hen worden gedaan. Door het zwijgen is het daarom nog steeds niet duidelijk waarom het meisje gedwongen binnen zat.

Opsluiting

Naar alle waarschijnlijkheid was het meisje anderhalf toen haar moeder besloot om haar niet meer naar buiten te laten gaan. Naarmate ze ouder werd, hebben haar moeder en haar grootouders het ook niet toegelaten om het meisje naar school te laten gaan of te laten spelen met kinderen van haar leeftijd. Het bijzondere hieraan is dat het meisje – ook al ging ze niet naar school – wél kon lezen en schrijven. De lokale officier van justitie heeft daarnaast laten weten dat het meisje nog nooit een weiland of bos had gezien, en dat ze nog nooit in een auto had gezeten. Door de opsluiting bewoog de 8-jarige bewoog erg weinig, waardoor ze amper in staat zou zijn om een trap op te lopen.

Verhuizen naar Italië

De moeder van het meisje zou tegen de vader van het kind en tegen de sociale diensten hebben gezegd dat het meisje samen met haar naar Italië zou verhuizen. Maar toen de Italiaanse autoriteiten lieten weten dat de moeder en dochter helemaal niet in het land verbleven, gingen er alarmbellen rinkelen. Naar aanleiding van deze informatie ging jeugdzorg in september richting het huis van de grootouders, waar ze het bijna 9-jarige meisje op de trap aantroffen. Nieuwssite WDR schrijft dat een mogelijk motief voor de moeder kon zijn dat ze een geschil had met de vader van het meisje, waardoor ze hun kind bij hem weg wilde houden. In 2015 heeft ze namelijk al geprobeerd om de volledige voogdij over de 8-jarige te krijgen, maar besloot de rechtbank dat beide ouders recht hadden op de voogdij.

Pleeggezin

Tot op heden zit het meisje veilig bij een pleeggezin thuis. Er zijn tot nu toe geen aanwijzingen voor fysiek misbruik of ondervoeding. De rechtbank zal uiteindelijk een nieuwe voogd aanduiden en het kind laten onderzoeken.

Misdaad
  • Nieuwsblad, NOS
  • iStock