Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Meerdere aangiften jonge vrouwen tegen Thijs Römer wegens vermeende zedenmisdrijven

'De acteur heeft het afgelopen jaar te hard gewerkt en neemt daarom rust', stelde zijn management afgelopen week nog. Er lijkt echter wat meer te spelen dan enkel vermoeidheid.

Thijs Römer

Drie aangiftes liggen er inmiddels tegen de acteur, producent en scenarioschrijver. Alle drie afkomstig van jonge vrouwen die de 44-jarige Römer beschuldigen van zedenmisdrijven. Het OM onderzoekt de aantijgingen, waarna er besloten wordt of er verdere strafrechtelijke vervolging plaatsvindt.

Tot die tijd houdt het OM z'n kaken stijf op elkaar. "Over lopende onderzoeken doen we nooit mededelingen", aldus een woordvoerster tegen de Telegraaf.

'Sekstortion'

Diezelfde krant schrijft wel dat de beschuldigen onder meer gaan over 'sekstortion'. Hieronder vallen onder meer 'niet-fysieke vormen van dwang om seksuele gunsten van het slachtoffer af te persen'. In andere woorden: online seksueel misbruik. Ook stelt de Telegraaf dat één van de vermeende slachtoffers volgens bronnen dichtbij het onderzoek er zó slecht aan toe zou zijn, dat ze is opgenomen in een instelling.

De jonge vrouwen zouden allemaal lid zijn van een online fanclubje van Römer, en op deze manier met hem in contact zijn gekomen. Thijs Römer zelf noch zijn management wil op de kwestie reageren.

'Ik was 14'

In mei van dit jaar werd de acteur ook beschuldigd van seksueel wangedrag. Een vrouw (20) claimde toen dat ze op 14-jarige leeftijd onder andere naaktfoto's moest sturen voordat ze een handtekening kreeg van Römer. Ook moest ze naar eigen zeggen vunzige spraakberichten inspreken. "Als ik foto's stuurde, kreeg ik op mijn verjaardag 20 euro van jou", aldus de vrouw.

De twee zouden elkaar een aantal keer ontmoet hebben, zo beschreef het meisje in een post op Instagram. Daarbij zou de acteur ook op een ongepaste manier aan haar hebben gezeten. Of een van de drie aangiftes die bij het OM liggen afkomstig is van de vrouw die de acteur in mei beschuldigde, is niet bekend.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • www.brunopress.nl