Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Afpersing en bedreiging: voetbalbroers Pogba staan recht tegenover elkaar

Tussen de broertjes Koeman en De Boer was het altijd koek en ei. Bij verschillende clubs speelden die duo’s zelfs in hetzelfde elftal. Dat valt niet te zeggen over de Franse voetballers Paul en Mathias Pogba. De een, een succesvol Frans international van 29 jaar, wordt geteisterd door de ander, een 32-jarige oud-Spartaan.

Pogba

Foto boven: Paul Pogba, z'n moeder Yeo Moriba, en broers Mathias and Florentin Pogba houden de FIFA-wereldbeker omhoog na de winst op Kroatië in 2018.

Afgelopen weekend barstte de bom tussen de Franse voetbalbroers. Op sociale media kondigde Mathias Pogba aan dat hij zaken aan het licht ging brengen over zijn broer Paul, die recent terugkeerde bij zijn oude club Juventus. Hij zei te beschikken over lasterlijke informatie over Paul en kondigde “explosieve onthullingen” aan.

“De hele wereld, evenals de fans van mijn broer en vooral van de Franse ploeg en Juventus, de teamgenoten van mijn broer en zijn sponsors, verdienen het om bepaalde dingen te weten”, schreef Mathias. Hij zinspeelde ook op schokkende onthullingen over de Franse superspits Kylian Mbappé en de zaakwaarnemer van zijn broer.

Onderwereld

Het treurige van dit alles is dat het wederom lijkt te gaan om een stukje inmenging in de voetballerij door criminelen. Waar deze zomer al Ajax-aanvaller Mohammed Ihattaren uit de circulatie raakte door dreigingen uit criminele hoek, zegt nu ook Paul Pogba ten prooi te zijn gevallen aan een bende. Hij noemt de bedreigingen van zijn broer dan ook “niet verrassend”.

“Het is een aanvulling op de bedreigingen en afpersingspogingen van een georganiseerde bende tegen Paul Pogba”, schrijft de familie van de broers Pogba. “De bevoegde instanties in Italië en Frankrijk zijn een maand geleden op de hoogte gebracht en er zullen geen verdere uitlatingen gedaan worden in verband met het lopende onderzoek.”

Dat de broer van Paul Pogba gerecruteerd is als afperser, kan te maken hebben met de dip in zijn carrière. Waar Paul de sterren van de hemel speelt voor de nationale ploeg en bij Europese topclubs, is Mathias momenteel clubloos. In 2016 speelde hij nog voor korte tijd voor het Rotterdamse Sparta. Daarna ging het bergafwaarts voor de oudere broer.

Misdaad
  • Pro Shots/<a href="https://www.proshots.nl/search.pp?sourceids=546">SIPA USA</a>