Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wat kosten duurzame investeringen in je woning?

Het zal je opvallen dat veel mensen momenteel aan het klussen zijn in huis. Dit kan achterstallig onderhoud zijn, maar ook het verduurzamen van de huidige woning. Aangezien een huis kopen tegenwoordig niet heel aantrekkelijk is, gaan we er massaal voor zorgen dat ons huidige huis weer helemaal voldoet aan onze wensen. Maar wat kosten dit soort geintjes allemaal en hoe kun je een beetje besparen op duurzame investeringen? We leggen het je uit!

Wat kosten duurzame investeringen in je woning?

Kosten vloerverwarming

Als je graag op je energierekening wilt besparen kun je vloerverwarming overwegen. Dit zorgt voor een egale verwarming van de ruimte, waardoor je verwarming geen overuren hoeft te draaien om de hele kamer te verwarmen. Maar wat kost vloerverwarming dan precies? Dat ligt natuurlijk volledig aan wat voor vloer je momenteel hebt, of je een nieuwe vloer wilt uitkiezen die hier goed mee samen gaat en hoe groot de ruimte is waar je vloerverwarming wilt leggen. Als je dit bijvoorbeeld enkel in de badkamer wilt, dan hoeft het niet heel duur te zijn. Wil je het in je volledige woonkamer van ruim zestig vierkante meter? Dan kun je begrijpen dat het duurder gaat worden. Je kunt uitgaan van zo’n dertig tot 50 euro per vierkante meter, zo kun je zelf uitrekenen wat het totale kostenplaatje wordt.

Kosten isolatie

Het laten isoleren van je woning is een ontzettend goed idee wat betreft verduurzaming. Zo zorg je ervoor dat jouw kostbare warmte niet verloren gaat aan de buitenlucht. Het ligt er een beetje aan wat je precies wilt isoleren. Wil je bijvoorbeeld je kozijnen vervangen of je kruipruimte laten isoleren? Dat is natuurlijk nogal een verschil. Een vloerisolatie kan ongeveer tot veertig euro per vierkante meter zijn, terwijl een spouwmuurisolatie maximaal dertig euro per vierkante meter kost. Gevelisolatie kan heel goedkoop zijn, namelijk twintig euro per vierkante meter, maar het kan ook complex werk zijn waardoor het zomaar over de honderd euro per meter wordt. Laat je vooraf goed informeren voordat je de offerte voor je neus geschoven krijgt, want voor je het weet kun je niet meer terug!

Vraag subsidie aan

Tot slot willen we een kleine tip geven, want voor veel duurzame investeringen kun je subsidie aanvragen bij de gemeente. Denk hierbij aan subsidie voor de aanschaf van zonneboilers, maar ook voor isolatie of een warmtepomp. Ga dit eens goed na, want dit kan je een hoop geld besparen waardoor die investeringen ineens haalbaar worden voor de portemonnee!