Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drama in Drenthe: twee personen doodgeschoten na ruzie over verkoop woning

'Dat het zover zou komen had ik echt nooit verwacht', laat de makelaar weten.

Drenthe

In het Drentse Weiteveen is een langlopend conflict over de verkoop van een woning uitgelopen op een drama. Bij een ernstig geweldsincident zijn twee personen om het leven gekomen. Volgens betrokkenen gaat het om een stel en is daarvoor een 50-jarige man uit Klazienaveen aangehouden. De makelaar van de betreffende woning bevestigt aan Tubantia dat er sprake was van ruzie.

Wanhoopsdaad

Op social media gaat momenteel een video rond van een man die beweert de twee mensen te hebben doodgeschoten. "Jongens, er is iets heel ergs gebeurd. Nu zal ik wel de rest van mijn leven de bak in gaan", zegt hij daarin. De politie heeft dit nog niet bevestigd.

Naar eigen zeggen kwam de man tot deze wanhoopsdaad na treiterijen en pesterijen door de slachtoffers. Bovendien had hij het gevoel dat hij zijn gezin moest beschermen. Betrokkenen zeggen dat de man meermaals aangifte heeft gedaan van onder meer bedreiging, maar hij voelde zich in de steek gelaten door de politie en rechtsstaat.

Langlopend conflict

Even terug naar het begin, want waar is dit allemaal begonnen? Volgens de makelaar begon het conflict vlak na de verkoop van het ouderlijk huis van de verdachte. De slachtoffers waren niet tevreden over het onderhoud van de woning. Dit is het begin geweest van een langlopend conflict, dat nu een vreselijke afloop heeft gekregen.

"Dat het zover zou komen had ik echt nooit verwacht. Ik ben helemaal van slag”, aldus de makelaar. "Dit soort dingen zie je niet aankomen. Je maakt in je carrière weleens een conflict mee tussen twee partijen, maar zoiets... Nee, dit heb ik in 25 jaar niet meegemaakt. Het is verschrikkelijk." Vanwege het lopende onderzoek kan de politie nog geen uitspraken doen over het conflict.

Eric van Oosterhout, de burgemeester van Emmen, heeft via X op het drama gereageerd. "Ik begrijp de emoties die loskomen n.a.v. dit vreselijke voorval. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden", zegt hij onder meer.

Twee incidenten

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Wat we wel weten, is dat de Veiligheidsregio Drenthe rond 8.30 uur een melding kreeg dat er een auto tegen een boom was gereden. Maar al snel bleek dat er meer aan de hand was. Een kwartier later was er namelijk sprake van een geweldsincident waarbij er zou zijn geschoten. Er wordt vermoed dat beide incidenten met elkaar te maken hebben. Een van de slachtoffers is gevonden in de auto, de ander in een woning verderop.

Momenteel doet de politie sporenonderzoek en wordt er gesproken met getuigen. De omgeving rondom het incident is afgezet. Panorama wenst de nabestaanden van de slachtoffers en alle betrokkenen heel veel sterkte!

Nieuws
  • Tubantia, AD
  • Adobe Stock