Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Stoere, robuuste gietvloer combineren met werk en woning

Met een kleine praktijkruimte aan huis, komen er ook regelmatig klanten over de vloer en die wil je ontvangen in een hypermoderne ruimte, die ook nog eens met gemak schoon te houden is. Maar wat kies je dan?

gietvloer combineren

Met een kleine praktijkruimte aan huis, komen er ook regelmatig klanten over de vloer en die wil je ontvangen in een hypermoderne ruimte, die ook nog eens met gemak schoon te houden is. In dat geval komen we al gauw bij het type vloer uit wat je daarvoor kiest. Vaak wordt er gekozen voor de kracht van een moderne gietvloer, en dat is niet voor niets.

Tijdloze moderne gietvloer combineer je met de thuispraktijk

Hij is stoer. Hij straalt luxe en comfort uit en is tijdloos modern. Een investering voor het leven. Wie eenmaal een gietvloer laat leggen in een praktijkruimte aan huis -van fysiotherapeut tot financieel adviesbureau en alles daartussen- in- kan er niet omheen om de look door te trekken naar het woongedeelte.

Natuurlijk wil je geen krakende houten vloer in je praktijkruimte, of de goedkope uitstraling van laminaat en PVC terugvinden in de ruimte waar klanten worden ontvangen. Een Gietvloer staat voor een stuk professionaliteit en hij is in alle toonaarden verkrijgbaar. Binnenshuis draagt hij bij aan het übergewilde industriële karakter, wat zo eigentijds is. Dit type vloer geeft iedere ruimte een design boost van jewelste.

Voordelen gietvloer in een notendop 

Gietvloeren kunnen in principe over diverse ondervloeren worden gelegd, tot aan een houten ondervloer toe (na behandeling met onderplaten). In tegenstelling tot de dunne Coatingvloer, die erg geschikt is voor plaatsing over een betonnen ondervloer, kent de gietvloer een grotere dikte van wel 3 mm. Hij biedt hiermee diverse krachtige eigenschappen. Zo is de gietvloer geluidsarm en biedt een dempend effect; wel zo handig voor thuis, maar ook in de praktijkruimte. Om nog maar niet te spreken over het gemak van onderhoud. Gietvloeren zijn er in glans uitvoeringen, maar ook in prachtige matte varianten.

Doordat een gietvloer naadloos is, kan de ruimte veel hygiënischer worden gereinigd; er blijft immers ook niets tussen de naden zitten. Maar ook valt de gietvloer niet snel te beschadigen, kent hij een hoge slijtvastheid en mag hij gewoon groot belast worden. Een vloer voor het leven dus! Een belangrijk pluspunt voor het gezinsleven is dat de gietvloer een specifieke elasticiteit kent. Kleine kinderen vallen nogal eens; op een gietvloer betekent dit een veel zachtere landing dan op een betonvloer, natuursteenvloer of keramiekvloer.

Extra krachtige lavasteen vloer 

Daar waar een vloer extra belast mag worden, voor intensief gebruik, betekent de Lavasteen vloer een excellente keuze! Deze deels natuurlijke gietvloer is extreem krasbestendig en echt geschikt voor intensief gebruik. De look van deze vloer is geweldig! Ook hier kan gekozen worden voor zowel een matte als glans uitvoering.

Nog een groot voordeel is dat dit een biovloer betreft; hij is duurzaam voor het milieu en vormt hiermee ook nog eens een verantwoorde keuze; iets wat een belangrijk aspect is voor het bedrijfsleven.

Daarnaast vormen gietvloeren, of het nu een lavasteen vloer is of gietvloer, een perfecte keuze voor vloerverwarming. De warmteafgifte is direct voelbaar. Vloerverwarming zorgt daarbij ook nog eens voor een betere en gelijke warmteafgifte; een mooie basis voor werk & thuis.