Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man berooft winkel van krasloten en wint duizenden euro's

In de wereld van de misdaad heb je allerlei soorten volk. Je hebt de criminele masterminds die alles en iedereen om hun vingers winden met goed uitgedachte plannen en gedisciplineerd uitgevoerde delicten, en dan heb je Wayne Sullivan (38). De Ier beroofde een Spar en nam een zak krasloten mee.

Man berooft winkel van krasloten en wint duizenden euro's

Wayne stapte in 2021 de supermarkt in, in de Ierse hoofdstad Dublin. Hij had van tevoren een plastic speelgoedwapen gescoord, dat volgens getuigen niet heel overtuigend leek. Al snel had hij de moed verzameld om het 'pistool' op de cassière te richten en haar te bevelen om al het aanwezige geld in een tas te stoppen.

Bij dat plan had hij er echter niet over nagedacht dat er misschien helemaal niet zoveel geld aanwezig was. 126 euro om precies te zijn. De zichtbaar nerveuze Sullivan, die onderwijl nog een briefje met "do not fuck up" naar de caissière had geschoven, besloot maar te kijken wat voor waardevols er naast het weinige geld nog meer in de zak kon worden gestopt.

Zijn oog viel op het duurste stapeltje krasloten dat aan de toonbank werd verkocht. De kaarten van 10 euro per stuk waren volgens hem het beste alternatief voor de inhoud van de kassa. Zodoende vertrok hij die dag met 126 euro en een paar krasloten. Ocean's Eleven is er niks bij.

Betrapt

Na een geslaagde middag op boevenpad zat er dus maar één ding op voor de winkeldief: krassen. Cynici zullen misschien denken dat de kaarten pure oplichterij zijn en dat je nooit of te nimmer de jackpot zal winnen met een kraslot, maar potverdorie… Hij had prijs. In totaal kraste de crimineel zo'n 5000 euro bij elkaar.

De winkel is beroofd, de loten zijn opengekrast. En dan? Dan moet je de prijs gaan ophalen, dacht Wayne. Hij ging naar een postkantoor en vulde keurig zijn naam, adres en bankgegevens in. Hij kreeg het geld, maar hij was ook meteen betrapt. Niet veel later werd hij op zijn woonadres ingerekend door de Ierse Gardaí.

Vorige week werd Wayne Sullivan veroordeeld voor anderhalf jaar cel voor het beroven van de Spar. Een ding is zeker, van deze slimme superschurk gaan we nog veel horen.

Misdaad
  • iStock