Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Oud-ambtenaar gemeente Den Haag gaf Ridouan T. vervalste paspoorten

Het OM heeft een voormalig ambtenaar van de gemeente Den Haag opgeroepen om zich te verantwoorden bij de rechtbank. De verdachte persoon zou Ridouan T. en zijn partners minimaal zestien keer een vervalst paspoort hebben verkocht.

Oud-ambtenaar gemeente Den Haag gaf Ridouan T. vervalste paspoorten

Haagse oud-ambtenaar Mildred van D. (50) moet eind dit jaar samen met tussenpersoon F.N. (40) voor de rechtbank verschijnen voor het verstrekken van vervalste paspoorten. Het gaat om echte paspoorten met vervalste foto’s, die ze verkocht aan de criminele organisatie van Ridouan T. Volgens De Telegraaf zou de vrouw duizend euro per paspoort hebben gekregen.

F.N. zou steeds aanvragen voor paspoorten van anderen doorgestuurd hebben naar Mildred van D., die bij burgerzaken in de residentie werkte. Het bewijs hiervoor zou bestaan uit berichten van het gekraakte Ennetcom, dat Ridouan T. en zijn organisatie gebruikten om onderling te communiceren. In 2016 werd het netwerk door de politie gekraakt, waardoor ze toegang kregen tot een schatkist aan informatie over de Mocro maffia.

Geen advocaat

Mildred van D. stond maandag al voor de rechter, zonder een advocaat. Naar eigen zeggen heeft ze geen idee waar ze van wordt beschuldigd. “En ik heb echt wel door dat ik hier te weinig vanaf weet. Ik heb echt een advocaat nodig”, sprak ze tegen de rechter. Vanaf nu zal ze worden bijgestaan door advocaat Max den Blanken. Op 28 november zal ze weer voor de rechtbank moeten verschijnen.