Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wauw! Irene Schouten showt superstrakke schaatsbillen

Mooiste sportvrouw van Nederland, aldus FHM.

Irene Schouten

Irene Schouten staat om twee dingen bekend: haar sportprestaties en haar retestrakke schaatslijf. Voeg je die twee dingen samen, dan levert dat een mooie titel op, namelijk 'Mooiste Sportvrouw van 2022'.

De verkiezing wordt elk jaar gehouden door mannenblad FHM. Lezers stemmen onder andere op 'Social Media Queen', 'All Time Favorite', 'Mooiste Vrouw' en 'Mooiste Sportvrouw van Nederland' van het jaar. En aan onderstaande foto te zien, is Schouten de meer dan terechte winnares van de laatstgenoemde categorie.

Van de strakke schaatster was overigens al bekend dat ze het prima doet op beeld, Schouten liet zich namelijk al vaker vereeuwigen door de fotografe van FHM.

Irene Schouten

Met haar 30 jaar is Irene Schouten al een tijdje actief op het hoogste niveau binnen de schaatswereld. Of ze een beetje successen boekt? Jazeker. Behoorlijk zelfs:

Tijdens de wereldkampioenschappen van 2015 en 2019 pakte ze goud op de Massastart. Op de Olympische Spelen van 2018 pakte ze brons op datzelfde onderdeel. Vorig jaar in Thialf harkte ze twee gouden medailles binnen, net als tijdens de wereldkampioenschappen in 2021. Tot slot de Olympische Spelen in Peking; die waren unaniem een belachelijk groot succes voor Schouten. De blondine sleepte namelijk maar liefst drie keer goud en één keer brons.

Met die FHM-titel erbij puilt haar prijzenkast inmiddels dus aardig uit. En terecht.

Entertainment
  • Instagram, FHM
  • Pro Shots/Erik Pasman, FHM Instagram