Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: is Pien Hersman (19) de nieuwe Jutta Leerdam?

Binnen de schaatssport kennen we uitblinkers Jutta Leerdam en Suzanne Schulting natuurlijk allang, maar wie is de bloedmooie 19-jarige Pien Hersman?

Pien Hersman

Hersman is zeker niet de minste op het ijs. Zo heeft ze haar tijd in de junioren competitie met een knaller afgesloten en won ze de wereldtitel. Niet gek, want het schaatsen zit in haar genen.

Pien heeft namelijk ouders bekend uit de schaatsport. Zo is ex-olympiër Martin Hersman de vader van het 19-jarige talent. Hij werd ook wel gezien als een specialist op de 1500 meter. Ook op de 1000 meter wist de voormalig schaatser leuk mee te doen. De moeder van Pien, Colette Zee, was vooral te zien op meerdere schaatskampioenschappen in Nederland.

Pien maakt nu deel uit van het schaatsteam IKO. Dit is het eerste profcontract dat het aanstormende talent heeft getekend. Op de site van IKO is te lezen dat Pien zich vooral gaat richten op de 500 meter. 'Ze krijgt de kans om zich als enige sprintvrouw dagelijks op te trekken aan de sprintmannen van Team IKO', aldus de website. Dat vinden die sprintmannen vast érg vervelend.

Niet alleen op het ijs doet Pien Hersman het leuk. Ook op het populaire platform Instagram timmert de 19-jarige flink aan de weg. Met zo'n 804 duizend mensen volgers op het platform, kan ze zich bijna aansluiten bij haar bekend schaatsster Suzanne Schulting. Lekker bezig hoor, Hersman.

Sport
  • Team IKO, Instagram, Wikipedia
  • NL Beeld / Proshots