Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Erica Meiland over stikstofcrisis: ‘Helemaal klaar met dat gezeik’

De motor achter de Meilandjes wordt niet vrolijk van het stikstofbeleid. Daar wil het kersverse lid van de gemeenteraad Noordwijk dan ook al te graag verandering in brengen.

Erica Meiland over stikstofcrisis: ‘Helemaal klaar met dat gezeik’

Erica Meiland mag zich graag in ingewikkelde kwesties vastbijten. Eerder zorgde ze al voor ophef met haar biografie, waarin ze kritiek uitte op hoofddoekjes. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om. Je wilt gewoon de wind in je haren voelen. Dát is vrijheid. Ik ben ook voor een boerkaverbod. Rot op joh, met je boerka.” Zowel in Shownieuws als Jinek licht ze vervolgens toe dat ze “echt niet tegen boerka’s kan.”

Nu heeft ze haar pijlen gericht op een nieuwe controverse: de stikstofcrisis. Volgens Erica is dat vooral een hoop gezeur. “Je moet mensen niet opdringen om voor een hoop geld allerlei gekkigheid uit te halen. En we zijn voor bouwen, zonder dat gezeik over stikstof”, vertelt de kersverse politica aan De Telegraaf.

Dat betekent echter niet dat Erica meteen in het hoekje met klimaatontkenners geduwd kan worden. “Ik ben ook wel bezig met het klimaat”, vertelt ze. "Ik roep tegen Martien ’geen plastic in de vuilnisbak’, maar van die stikstofuitstoot maken we alleen in Nederland een probleem, dus dat slaat nergens op.”

Controversieel

Erica heeft zich wel vaker haar mening laten horen over controversiële kwesties. Ze sprak zich eerder uit over de woke-cultuur, maakte zich sterk voor vrijheid van meningsuiting en liet tijdens de kaars-rellen rond Vandaag Inside weten dat het programma gewoon door zou moeten gaan. Recent deed ze stof opwaaien met uitspraken over vrouwen die met verkeerde mannen aanpappen, waarbij ze Linda de Mol en Jeroen Rietbergen als voorbeeld nam. "Ik snap die vrouwen niet. Ik roep heel vaak hardop: waarom zijn vrouwen zo dom? Echt waar."

Entertainment
  • BrunoPress