Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Erica Meiland: ‘Waarom zijn vrouwen zo dom?’

'Ik snap die vrouwen niet', aldus de broodnuchtere Meiland-ster.

Erica Meiland

De afgelopen maanden zijn er heel wat #MeToo-beschuldigingen de media ingeslingerd. Dat begon natuurlijk met de inmiddels klassieke BOOS-uitzending, waarin Tim Hofman talentenshow The Voice of Holland compleet door het midden zaagde. Ali B, Marco B, Jeroen Rietbergen, een cameraman; de aantijgingen tegen de coaches en andere betrokkenen stapelden zich op. En dat in één reportage van driekwartier.

Naïef

Het moment dat de BOOS-aflevering online kwam, is inmiddels alweer een tijdje geleden. Toch blijven beschuldigingen tot op de dag van vandaag voer voor discussie. Zo laat Erica Meiland zich in weekblad Weekend uit over onder andere Linda de Mol, die ze op zich "een fantastische vrouw" vindt. Dat neemt echter niet weg dat de vrouw van de flamboyante Martien Meiland de presentatrice ietwat naïef inschat.

Een van de verdachten in de Voice-zaak is immers Linda's ex Jeroen Rietbergen, die fungeerde als bandleider bij de talentenshow. Over Rietbergen kwamen zo'n negentien klachten van ongewenst seksueel gedrag naar buiten. Allemaal uit de tijd dat hij artiesten begeleidde bij The Voice. Uiteindelijk gaf de bandleider ook toe dat hij fouten heeft gemaakt, maar was dit niet genoeg om zijn relatie met De Mol te redden.

"Het lijkt mij dat ze wel een beetje wist hoe hij was", zegt Erica. "En zij heeft zo’n man toch helemaal niet nodig?" De tv-persoonlijkheid doelt op de geruchten over Jeroen Rietbergen, die volgens meerdere mensen al langer de ronde deden. Gordon bijvoorbeeld, attendeerde Linda er naar eigen zeggen al in 2007 op dat haar nieuwe vriend bekendstond als 'Vieze Jeroentje'.

'Waarom zijn vrouwen zo dom?'

Maar goed, de relatie tussen De Mol en Rietbergen is inmiddels niet meer. En wat Erica Meiland betreft neemt ze hem ook nooit meer terug. Erica: "Ik snap die vrouwen niet. Ik roep heel vaak hardop: waarom zijn vrouwen zo dom? Echt waar."

Van de ene dame naar de andere fladderen is volgens haar ook iets wat meerdere kerels doen. "Zo’n André Hazes… Ga weg joh Monique, ga gewoon weg", adviseert de 58-jarige tv-vrouw. Monique Westenberg zou volgens haar alleen al "uit zelfrespect" afstand moeten nemen van de vader van haar kind.

Wat de Voice betreft: dat programma kan volgens Erica ook weer gewoon op de kijkbuis. Gewoon alle rotte appels eruit knikkeren, zegt ze. Ook twijfelgevalletjes die beschuldigingen aan hun broek hebben moeten maar een andere baan zoeken. Is dat gebeurd? Dan kunnen de rode draaistoelen als het aan Erica ligt gewoon weer afgestoft en opgepoetst worden.

Entertainment
  • Mediacourant, Weekend
  • Patrick van Emst/Brunopress.nl