Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Smokkelaars leveren per ongeluk voor 80 miljoen euro coke aan supermarkten

Een aantal vakkenvullers heeft een bijzondere ontdekking gedaan tijdens het uitpakken van dozen met bananen. Nee, ditmaal zat er geen giftige spin tussen de trossen, maar een beste lading cocaïne. Het heeft er alle schijn van dat een dommige crimineel zich had verslapen en de Colombiaanse marcheerpoeder niet uit de vrachtcontainers waarin het verscheept werd heeft gehaald.

Smokkelaars leveren per ongeluk voor 80 miljoen euro coke aan supermarkten

De cocaïne werd aangetroffen in bananendozen bij verschillende Tsjechische supermarkten. Maar liefst 998 kilo coke werd door de vakkenvullers onderschept. In totaal was de straatwaarde van het spul 80 miljoen euro. Daar moet een supermarktmedewerker toch al gauw 12.000 jaar voor werken (ja, dat hebben we uitgerekend, red.).

Helaas voor de vakkenvullers verdienen ze geen cent aan de onderschepping. In plaats daarvan is de politie erbij geroepen, die vervolgens de cocaïne in beslag namen. "In meerdere plaatsen in het land hebben we blokken cocaïne aangetroffen in bananendozen. De zaak is overgedragen aan de nationale onderzoeker van drugscriminaliteit", meldde de Tsjechische politie op Twitter.

Aardappelen

Ze keken er even van op in Tsjechië, maar drugs smokkelen in dozen met bananen is niet bepaald creatief te noemen. Doorgewinterde criminelen komen met de gekste manieren om illegale middelen over grenzen te krijgen. Vorige week werd in Colombia nog een lading coke onderschept die was vermomd als lading bevroren aardappelen en patat. Toen ging het om een beste 1.300 kilogram.

Maar zelfs frituurproducten met coke erin is nog tamelijk ongeïnspireerd. Waar sommigen verpakte drugs laten inslikken door een dier, zoals een gigantische boa constrictor die in 1993 werd betrapt met cocaïne in diens maag, zijn anderen vindingrijk met hun eigen lichaam: in 2018 werd een 21-jarige Brit betrapt met een zak coke onder zijn voorhuid. Toch knap.

De Tsjechische politie vermoedt dat de in de supermarkten aangetroffen cocaïne niet van Tsjechische criminelen afkomstig is, en wil daarom een internationaal onderzoek naar de vondst. De bananen waren niet beschadigd door de cocaïne, aan de kromming van het fruit te zien stonden ze evenmin strak.

Bizar
  • iStock