Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

CDA: ‘Stel een leeftijdsgrens in voor fastfood’

Patatje halen? ID-kaart laten zien!

CDA: ‘Stel een leeftijdsgrens in voor fastfood’

Vrijdag patatdag is verleden tijd. De jeugd van tegenwoordig moet voortaan van achter hun bordje quinoasalade toekijken hoe de oudere generatie frikandel na frikandel in hun keel laat verdwijnen. En het is allemaal de schuld van het CDA, tenminste, als het Wetenschappelijk Instituut van die partij z’n zin krijgt.

De labjassen van het Christen-Democratisch Appèl willen namelijk een leeftijdsgrens (vergelijkbaar met die voor de aanschaf van alcohol en tabak) voor fastfood instellen. Dat wordt dus voortaan je legitimatie tevoorschijn toveren als je bij de McDonald’s voor de deur staat, of wanneer je na een avond snoeihard zuipen in de kroeg - zonder ooit je ID te hoeven laten zien - vervolgens bij de shoarmatent een kapsalon probeert te bestellen.

Heel erg goed uitgewerkt is het advies nog niet. Zo wordt er bijvoorbeeld geen specifieke leeftijdsgrens genoemd, maar daar gaat het volgens de CDA’ers ook niet om. “Het gaat erom dat kinderen jong vertrouwd raken met zorg voor zichzelf en een gezonde levensstijl.” Dat allemaal om de ‘primitieve trek in ultrabewerkte waren’ tegen te gaan.

Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar wij zijn nog niet helemaal overtuigd. Want wat valt er nou precies allemaal onder de noemer 'fastfood'? En is al dat eten nou echt zo ongezond? Misschien moeten we er onder het genot van een frikandel xxl nog een keer goed over nadenken. Eet smakelijk alvast!

Lifestyle
  • telegraaf.nl
  • iStock