Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peter Gillis beschrijft dieet: ‘zes flessen cava, twee bier, limoncello, vier flessen rode wijn…’

Peter lust er wel pap van.

Peter Gillis beschrijft dieet: ‘zes flessen cava, twee bier, limoncello, vier flessen rode wijn…’

Massa is Kassa-ster Peter Gillis kwam recent in het nieuws omdat hij halsoverkop met de ambulance naar het ziekenhuis moest vanwege problemen met zijn hartslag. Iedereen - Peter incluis - had op dat moment wel door dat het door zijn dieet kwam. "Ze dachten aan een hersenbloeding, TIA of beroerte, maar de hersenscan was goed. Het bleek dat mijn suiker te hoog was. Ik krijg nog meer onderzoeken en voel me nog steeds niet goed.”

De parkenmagnaat noemde het zelf ‘een wake-up call’. "Ik moet nu echt iets aan mijn gewicht gaan doen." Om radicaal af te vallen, riep hij dan ook direct de hulp in van zijn vaste dieetcoach Dick, die meteen met Peter aan de slag is gegaan. Stap 1: het bijhouden van een eetdagboek.

De dieetcoach had er alle vertrouwen in dat Peter de extra kilo’s wel kwijt kon raken, maar toen hij het eetdagboek van de Brabander zag, moest hij toch even achter zijn oren krabben. Nicol vertelt dat ze alleen van donderdagavond heeft bijgehouden wat Peter heeft gegeten. Enne, dat is een flinke lijst. Samen met Nicol heeft Peter die avond ‘zes flessen cava, twee bier, limoncello, vier flessen rode wijn, uiensoep, mosselen, een halve portie zalm en een uitsmijter’ genuttigd.

Grote getallen

Dick benadrukt dat deze lijst toch wel erg veel is voor op één avond en daarin moet Peter hem gelijk geven. “Ik ben nu eenmaal van de grote hoeveelheden”, legt Peter uit. Toch stelt Peter dat ook Nicol hier wat van gegeten en gedronken heeft, maar daar lijkt Dick niet helemaal van overtuigd. “Ik denk niet dat zij veel heeft gedronken”, zo wijst de dieetcoach naar Nicol. “Nou aan de vier flessen wijn heb ik in ieder geval niet meegedaan”, zegt Nicol.

Ondanks de strenge feedback van Dick, vindt Peter dat op het juiste pad is. “Ik vind wel dat ik goed bezig ben”, stelt Peter.

Entertainment
  • BrunoPress