Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Deze 5 begrafenissen zijn de duurste ooit

Dat een begrafenis of uitvaart nogal wat kan kosten, weten we allemaal wel. Sommigen zijn echter wel heel prijzig.

Deze 5 begrafenissen zijn de duurste ooit

Met een goede begrafenisverzekering kun je een groot deel van die kosten dekken. Daar dachten de onderstaande bekende mensen toch net even anders over. Zij pakten alsnog flink uit voor hun eigen begrafenis met op nummer één: Alexander de Grote.

1. Duurste begrafenis ooit: Alexander de Grote

Het is al even geleden, maar de kans is groot dat je wel eens van Alexander de Grote hebt gehoord. Alexander de Grote was een Macedonische koning en wereldveroveraar die op 30-jarige leeftijd over een van de grootste machtsrijken ooit heerste, namelijk vanaf de Donau tot de Himalaya bij Tibet en India. Toen hij in 323 voor Christus stierf werd zijn lichaam in een gouden kist gelegd die vervolgens in een gouden koets door het hele rijk werd gereden. Er moesten zestig paarden aan te pas komen om deze rit te voltooien. Al met al een bizar grote uitvaart die maar liefst 600 miljoen dollar kostte. Het mocht wat kosten in die tijd; dat heeft niemand hem daarna meer nagedaan.

2. Begrafenis van president Ronald Reagan

De voormalige president van de Verenigde Staten Ronald Reagan stond bekend om zijn economische beleid waarin hij belastingen omlaag deed om zo de economie te laten groeien. Dat zorgde ervoor dat hij veel fans in Amerika kreeg. Voor zijn carrière als president was hij een gevierd acteur. In 1989 trad hij af en overleed in 2004. Dat er zoveel tijd zit tussen zijn presidentschap en dood had geen invloed op de prijs van de begrafenis. Zijn uitvaart kostte toentertijd ongeveer 400 miljoen dollar. Dat lag niet zozeer aan de daadwerkelijke kosten van de begrafenis, maar aan het feit dat er een nationale dag van rouw werd afgekondigd waardoor de beurzen in het land dicht gingen. Ook kregen ambtenaren een dag betaald vrij, waardoor de kosten nog hoger lagen.

3. Kim Jong-II: nog steeds betalen voor begrafenis

Op nummer drie staat de uitvaart van Kim Jong-II, de grote leider van Noord-Korea tussen 1994 en 2011. Het volk barstte in een soort nationale hysterie uit toen deze man overleed; zij aanbidden de leider(s) van het land namelijk enorm. Het is dus niet zo gek dat er miljoenen werden uitgegeven voor zijn uitvaart om de man te eren. Zo moesten alle straten in het land hernoemd worden, omdat de naam van Kim Jong-II naast zijn vader Kim Il-Sung moest komen te staan. Ook werd er een ontzettend grote begrafenis georganiseerd en werden er miljoenen uitgegeven aan balsem-experts uit Rusland. Interessant weetje: vandaag de dag wordt er nog steeds 2,5 miljoen per jaar betaald om het lichaam te onderhouden. De totale kosten worden geschat op 40 miljoen, maar kunnen dus nog steeds oplopen. Bizar!

4. Meest besproken president van Amerika: John F. Kennedy

Het zal je misschien niet verbazen dat er nog een president uit Amerika in dit lijstje staat. De veelbesproken John F. Kennedy werd tijdens een campagne in Dallas, Texas vermoord door Lee Harvey Oswald (hoewel er diverse complottheorieën over de moord en de dader rondgaan). De hele wereld was geschokt en leefde mee met de familie van Kennedy. Voor zijn begrafenis werd flink uitgepakt met een kist en een ligplek op de Arlington National Cemetery voor maar liefst 13 miljoen dollar. Daar ligt John F. Kennedy samen met zijn vrouw, hun kinderen en zijn broers. De totale kosten voor de begrafenis van de voormalige president kwamen op ongeveer 15 miljoen dollar te liggen. Dat is wel even iets anders dan de 600 miljoen dollar van Alexander de Grote maar natuurlijk nog steeds veel geld.

5. Ceremoniële begrafenis van Queen Mother

Tot slot krijgt de Queen Mother, Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon en de moeder van Queen Elizabeth II, een plaats in deze lijst. Wat interessant is om te weten, is dat ze geen staatsbegrafenis kreeg maar een ceremoniële begrafenis. Die begrafenis in 2002 kostte ongeveer 12,5 miljoen dollar. Dit had voornamelijk te maken met het nemen van diverse veiligheidsmaatregelen omtrent de begrafenis om aanwezigen te beschermen. Of Queen Mother een goede begrafenisverzekering had, weten we niet. Wat we wel weten, is dat ze met een simpel recept maar liefst 101 jaar oud is geworden. Ze nam twee gin tonics per dag: een voor de lunch en een voor het avondeten. Goed om te weten, maar om je eigen uitvaart te bekostigen kun je beter een goede begrafenisverzekering afsluiten.

Lifestyle
  • BrunoPress