Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek geruchtmakende kruipruimtemoord heropend na vondst metaalsplintertje

Een piepklein metaalsplintertje kan een beslissende rol gaan spelen in de zaak van de geruchtmakende kruipruimtemoord. Het onderzoek is heropend.

Kruipruimtemoord

In februari 2018 doet de politie een schokkende ontdekking in de kruipruimte van de woning van Mark de G. in Zwolle. Verstopt in meerdere plastic zakken bevindt zich het stukgesneden lichaam van Deniz, een 38-jarige vader.

De G. wordt in de boeien geslagen en verklaart dat Deniz zichzelf, mogelijk per ongeluk, heeft doodgeschoten. De rechtbank acht bewezen dat niet Deniz, maar De G. degene is geweest die de trekker overhaalde en veroordeelt hem, in 2019, tot twaalf jaar cel en tbs. Het gerechtshof concludeert nu tijdens het hoger beroep dat er nog te veel vragen onbeantwoord zijn en wil dat rechercheurs en andere deskundigen de zaak tot op de bodem uitzoeken.

Deniz, het slachtoffer in de zaak van de kruipruimtemoord.

Splinterdun bewijs

Waar gaat het nu precies om? Cruciaal in de zaak is een stukje metaal van slechts een halve centimeter groot dat wordt gevonden in het hoofd van het slachtoffer. Deskundigen stellen dat het splintertje geen onderdeel van de fatale kogel is geweest. Met andere woorden: de kogel moet voordat hij in het hoofd van Deniz is terechtgekomen dus eerst iets van metaal, bijvoorbeeld een asbak, hebben doorboord. Bij zelfmoord zou je natuurlijk nooit een metalen voorwerp voor je hoofd houden, waardoor de zaak neigt naar een misdrijf.

Maar de advocaat van De G. komt nu met een andere theorie op de proppen. Hij zegt dat het in het huis van zijn cliënt wemelde van de rondslingerende metaaldeeltjes omdat hij voor zijn beroep veel met plaatmateriaal werkte en stelt dat dus ook in de loop van het pistool een stukje metaal heeft kunnen zitten. En zelfmoord zodoende niet kan worden uitgesloten.

Het gerechtshof wil, voordat het uitspraak doet, weten of dat inderdaad een reëel scenario is en heeft de politie en het Openbaar Ministerie terug aan het werk gezet. Wordt vervolgd dus!

Misdaad
  • AFP, AP, Pro Shots