Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bizar: 82-jarige man rijdt zonder rijbewijs: 'Had er 60 jaar geleden één'

In Japan is een man door de politie van de weg gehaald, omdat hij geen gordel droeg. Waar je normaal gesproken met een boete wegkomt, werd dit toch wel een heel bijzonder verhaal.

Bejaarden

Toen de man werd gevraagd om zijn rijbewijs – wat bij de standaardprocedure hoort (ook in Japan) – kon de 82-jarige deze niet laten zien. "Mijn rijbewijs werd ingetrokken rond de tijd dat ik 20 was, en sindsdien heb ik geen nieuwe meer gekregen”, zou hij gezegd hebben.

De agent zal wel raar hebben opgekeken na het antwoord van de 82-jarige man. Dit is natuurlijk niet de smoes die agenten dagelijks te horen krijgen. Toch was het bij deze man echt waar en ook in Nederland komen dit soort verhalen voor. Zoals deze 80-jarige vrouw uit Groningen die al meer dan 60 jaar zonder een papiertje op zak rondreed.

60 jaar geleden

De Japanse man heeft keurig gereden sinds hij zijn rijbewijs verloor, want hij was namelijk in 60 jaar tijd geen één keer bekeurd of in een ongeluk betrokken geweest. Keurig! Wel is het een feit dat de beste man zonder rijbewijs reed en daarvoor werd hij dan ook gewoon gearresteerd door de politie.

Eén ding is zeker, deze weggebruiker is in ieder geval de komende tijd niet meer op de weg te vinden. Tenminste, als hij dit keer wél luistert naar de politie. Of de man opnieuw zijn rijbewijs gaat halen is onbekend. Wat een verhaal...

Bizar
  • The Sankei News
  • Unsplash