doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Grijs haar is verleden tijd met deze tips

Steeds meer mannen verven hun haar. Dit is tegenwoordig één van de normaalste zaken op de wereld. De meeste mannen die hun haar verven doen dit om hun grijze haren te verhullen; al zullen de meesten dit misschien niet zo snel toegeven. Het resultaat moet daarom vaak zo subtiel mogelijk zijn, zodat het niet meteen opvalt dat het haar geverfd is. In dit artikel lees je tips hoe je je grijze haren verft met een zo natuurlijk mogelijk resultaat. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61f1db5ba2a37 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1db5ba2a37 img{#fig-61f1db5ba2a37 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61f1db5ba2a37 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1db5ba2a37 img{#fig-61f1db5ba2a37 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61f1db5ba2a37 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1db5ba2a37 img{#fig-61f1db5ba2a37 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61f1db5ba2a37 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61f1db5ba2a37 img{#fig-61f1db5ba2a37 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Grijs haar is verleden tijd met deze tips

Maar eerst: waarom wordt het haar grijs?

Het haar wordt grijs doordat de haarzakjes minder pigment (melanine) produceren naarmate je ouder wordt. Als er in de haarzakjes geen melanine meer wordt aangemaakt, wordt het haar pigmentloos. Haar dat geen pigment meer bevat, wordt wit. Het aantal witte haren op je hoofd bepaalt hoe grijs het haar lijkt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Op welke leeftijd de eerste grijze haren ontstaan, is voor iedereen anders. Zo krijgt de één rond zijn twintigste al grijze haren, terwijl anderen tot op hoge leeftijd hun eigen haarkleur houden. Leeftijd en erfelijkheid bepalen voor een groot gedeelte wanneer je grijs wordt. Gemiddeld genomen krijgt een man rond zijn dertigste zijn eerste grijze haren. Hier is helaas niets aan te doen. Wil jij de grijze haren nog even uitstellen en verhullen, zit er niets anders op dan het haar te verven.

De juiste kleurkeuze bij het verven van je haar

Om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen, is het kiezen van de juiste haarverf kleur erg belangrijk. De kleur moet zo dicht mogelijk bij de natuurlijke haarkleur liggen. De meeste mannen hebben van nature geen warme haarkleur, waardoor verven met een warme kleur er snel geverfd uitziet en vaak niet natuurlijk oogt. Koele tinten zoals askleuren en natuurtinten daarentegen, zijn bij de mannen favoriet. Deze lijken namelijk het meest natuurlijk.

Daarnaast moet de kleur passen bij de huidskleur. Is de huid erg bleek, kunnen hele donkere kleuren dit juist accentueren. Gezichtsbeharing is ook iets om op te letten: het is namelijk vaak het mooiste om haarverf te kiezen die het beste aansluit op de kleur van de baard. Overigens kan de baard natuurlijk ook geverfd worden.

Haarverf voor mannen

Er is een steeds groter aanbod in haarverf voor mannen. Zo is het gemakkelijk om de haarverf en haarverf kleur te vinden die bij je past. Vaak wordt het ook nog eens discreet geleverd, zodat niemand weet dat jij je haar verft ;-).

Hoe verven mannen hun haar?

Er zijn verschillende technieken die mannen gebruiken om het haar te verven. Als het hele haar geverfd moet worden, kan de haarverf er in één keer worden opgezet. Een nadeel hiervan is dat de uitgroei sneller zichtbaar wordt. Een andere techniek wat veel gebruikt wordt is dat de haarverf door het haar wordt gekamd. Zo valt de uitgroei zo min mogelijk op. Gaat het om slechts om een paar enkele grijze haren? Dan kunnen ook alleen deze haren geverfd worden voor een extra natuurlijk effect.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws