Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is de slechtste slogan van het jaar

De beste slogan aller tijden kennen we natuurlijk al. Dat is natuurlijk ‘Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert’. Maar wat is de slechtste slogan van het jaar? Dat leest u hier!

Dit is de slechtste slogan van het jaar

Zoals elk jaar is er ook in 2021 weer hard gezocht naar de slechtste slogan van Nederland. Voor de verkiezing van dit jaar werden tien slogans genomineerd, maar uiteindelijk kan er natuurlijk maar één de slechtste zijn. Met 23% van de stemmen was die eer dit jaar voor Benny’s Vleesservice uit Nijmegen met zijn prachtige tekst: ‘Mijn ballen wegen 130 gram!!’.

De eigenaar van de zaak, Benny van Es, is in de wolken door zijn overwinning. Of de slogan echt zo slecht is, betwijfelt hij echter. Van voorbijgangers die de tekst op de achterkant van zijn bus zien staan, krijgt Benny namelijk vooral positieve feedback. "Hele leuke reacties maak je mee”, vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal. Mensen zwaaien of roepen dingen als: "Hey, jij met je ballen!"

Benny kan zichzelf expert noemen op het gebied van de 'slechte slogan'. Op zijn bus zijn teksten te vinden als ‘Schnitzels zo groot als olifantenoren!!’ en ‘Niet de goedkoopste wel de beste!’ De meester heeft ook nog wel een tip voor iedereen die nog op zoek is naar een goede slogan. "Ik vind: reclame moet een beetje prikkelen", vertelt hij in gesprek met De Gelderlander. "Zo kwam ik ook op ‘mijn ballen wegen 130 gram’. En het klopt ook, want die ballen wegen ook 130 gram.’’

De top 10 slechtste slogans van dit jaar:

1. Mijn ballen wegen 130 gram!! (Benny’s Vleesservice)

2. De lekkerste! borst voeding aan huis! (Cafetaria Borst)

3. I amlelo (Gemeente Almelo)

4. “elk gaatje prutsen wi-j um d’r in” (Roes Verreiker Verhuur)

5. Hocus Pocus GRAS Ik wou dat dat klassegras ALLEMAAL van MIJ was!!! (tuincentrum Vaarderhoogt)

6. You maki miso happy (Happy Sushi)

7. Justleasen, daar wil je toch voor kiezen?! (Justlease)

8. Geniet van Duitse delicaflesse. (Warsteiner)

9. Better, best, goets… (online warenhuis Goets)

10. In de hoogste vers-snelling (online verswinkel Presikhaaf Connect)

Bizar
  • Benny van Es