doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Een fris en stralend gebit: alles voor een goede mondverzorging

Hoe zorg je ervoor dat je gebit altijd fris en stralend blijft? Wij hebben een paar tips voor je.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-61e773112d4e0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e773112d4e0 img{#fig-61e773112d4e0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-61e773112d4e0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e773112d4e0 img{#fig-61e773112d4e0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-61e773112d4e0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e773112d4e0 img{#fig-61e773112d4e0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-61e773112d4e0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-61e773112d4e0 img{#fig-61e773112d4e0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Een fris en stralend gebit: alles voor een goede mondverzorging

Wanneer je een mooi gebit hebt dan zie je er al snel goed verzorgd uit. Het hebben van een slecht gebit is niet voor niks één van de grootste afknappers bij een eerste date. Veel mensen hebben in hun jongere jaren een beugel gehad, die al dan niet een mooi resultaat hebben opgeleverd. Wellicht staan je tanden daardoor een stuk rechter, maar daarmee ben je er nog niet helaas. Je mondverzorging blijft je hele leven belangrijk. En is ook belangrijker dan je wellicht denkt. Problemen in je mondgebied en dan vooral het tandvlees kunnen ook op een andere manier schade aanrichten. Het is dus niet gek om eens stil te zijn hoe goed je eigenlijk bezig met je mondverzorging en waar je nog stappen kunt maken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Het staat of valt met je tandvlees

Naast dat ontstoken tandvlees gewoon heel vervelend is en erg pijnlijk kan zijn, heeft het ook nog een andere reden waarom je het te allen tijde wilt voorkomen. Ontstoken tandvlees brengt namelijk ook het risico op hart- en vaatziekten met zich mee. Gezond en sterk tandvlees is dus niet alleen belangrijk voor een sterk gebit, maar voorkomt dus ook eventuele andere problemen. Hoe herken je nou ontstoken tandvlees en wanneer trek je aan de bel? Gezond tandvlees hoort mooi roze te zijn, strak om de tanden te liggen en moet niet bloeden. Wanneer je tandvlees snel bloedt, er rood of gezwollen uitziet en terugtrekt (je tanden lijken hierdoor als het ware langer) dan is dat een reden om aan de bel te trekken. Niet iedereen heeft altijd door dat het om een ontsteking van het tandvlees gaat. Wanneer je er te lang mee doorloopt brengt dat het risico op parodontitis met zich mee. Wanneer de bacteriën van het ontstoken tandvlees in de bloedbaan terecht komen kunnen deze het hart bereiken, wat dus hart- en vaatziekten tot gevolg kan hebben. Gelukkig kun je zelf veel doen om ontstoken tandvlees te voorkomen. Allereerst moet je natuurlijk goed en vaak genoeg je tanden poetsen. Ook stoken of flossen is erg belangrijk om ook de tandplak tussen je tanden te verwijderen. Daarnaast draagt een algehele goede weerstand bij om de bacteriën te kunnen bestrijden.

Poetsen is en blijft belangrijk

Het advies blijft nog altijd minimaal 2 keer per dag poetsen. ‘S ochtends na het opstaan en ‘s avonds voor het slapengaan. De keuze in je tandenborstel is hierbij ook van belang. Bovendien heb je nogal veel keuze uit verschillende tandenborstels. Ga je voor handmatig poetsen of een elektrische tandenborstel? En als je kiest voor elektrisch poetsen, welke tandenborstel is dan de beste keus? Je kunt natuurlijk zelf een voorkeur hebben. Sommige mensen vinden elektrisch poetsen niet prettig en bovendien kan het een behoorlijke investering zijn. Met elektrisch poetsen verwijder je echter veel meer tandplak en door de kleine borstelkop kun je ook beter bij de moeilijk bereikbare plekken komen. Met een elektrische tandenborstel hoef je je alleen maar te focussen op de juiste poetstechniek en de borstel doet verder al het werk voor je. Wat de juiste poetstechniek is kun je het beste navragen wanneer je een afspraak hebt bij de tandarts of mondhygiënist. Die kunnen je daarin het juiste advies geven.

Voorkomen is beter dan genezen

Een veelgehoord advies, maar het blijft toch het beste advies, zeker wat betreft je mondverzorging. Wanneer er namelijk eenmaal schade is ontstaan aan je tandvlees kun je daar vaak weinig meer aan doen en kun je het ook niet meer terugdraaien. Het is dus belangrijk dat je regelmatig je gebit laat controleren bij de tandarts. Daarnaast is het geen slecht idee om ook elke keer dat je de tandarts bezoekt een afspraak te maken bij de mondhygiënist. Die is gespecialiseerd in het reinigen van je gebit en richt zich vooral op preventie. Alles om eventuele problemen voor te zijn. Tandsteen en tandplak en andere aanslag wordt verwijderd en hij of zij kan je alles vertellen over de conditie van je tandvlees.

Tanden bleken of niet?

Een gezond gebit is het allerbelangrijkste, maar je wilt ook die stralende witte lach. Misschien heb je er wel eens over nagedacht om je tanden te laten bleken, zodat je lach er net wat frisser uitziet. Voordat je je tanden laat bleken, lees je in ieder geval goed in en laat je informeren. Er zijn ook veilige manieren waarop je je tanden kunt laten bleken. Bestel in ieder geval niet de eerste de beste tandenbleekset die je op het internet kunt vinden.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws