Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Gemakkelijk thuis tanden bleken? Dat kan!

Twijfel je over het laten bleken van je tanden? Veel mensen denken dat het een lastig of langdurig proces is. Of dat het misschien slecht is voor je gebit, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Tegenwoordig is het laten bleken van je tanden een hartstikke simpel proces dat je zelfs thuis uit kunt voeren. 

Gemakkelijk thuis tanden bleken? Dat kan!

Er zijn weinig mensen die niet af en toe in de spiegel kijken en dromen van een aantrekkelijker gebit. Toch schrikt de prijs of het risico van een professionele behandeling veel mensen af, waardoor ze de kans op een mooier gebit vaak links laten liggen. Anderen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun tanden te bleken met iets als whitening tandpasta, maar dat geeft op zichzelf vaak niet de doorslag. Er is echter een derde optie, die zowel makkelijk, veilig, als goedkoop is: zelf je tanden bleken met een tandenbleekset. Is het echt zo simpel? Wij gingen op onderzoek uit.

Risico’s

Voordat we begonnen, leek het ons handig om even goed na te gaan wat de risico’s van tanden bleken precies zijn. De behandeling is immers niet altijd zonder risico’s. Dat komt voornamelijk omdat er gebruik wordt gemaakt van peroxide, een stof die effectief is voor het bleken van tanden, maar ook kan zorgen voor beschadiging aan de zenuwen en het tandglazuur, wat wij persoonlijk liever even overslaan. Tegenwoordig heeft de overheid een limiet op het percentage peroxide van maximaal 0,1 procent gezet. Het voorkomt de bij-effecten en andere horrorscenario’s, maar haalt ook de effectiviteit flink naar beneden. In veel van zulke gevallen is het investeren in een tandenbleekset gewoon weggegooid geld.

Een meer effectieve manier om je tanden te laten bleken is een bezoek aan een tandarts of een kliniek. Hoewel er ook daar gebruik wordt gemaakt van peroxide, ben je in de handen van een professional, wat het risico op ongewenste bijwerkingen minimaliseert. Effectief is het wel, maar tot op zekere hoogte. Aangezien er alsnog peroxide gebruikt wordt, mag je zo’n behandeling vaak maximaal 2 keer per 10 jaar laten doen. Zo zie je wel enig effect, maar mogelijk niet precies waar je op zat te wachten. Bovendien zit er een behoorlijk prijskaartje aan, wat het voor veel mensen verre van de ideale oplossing maakt.

Thuis tanden bleken

Gelukkig zijn er nieuwe opties op komst, waarbij geen gebruik meer wordt gemaakt van peroxide. Ze zijn niet allemaal effectief, maar sommige tandenbleeksets leveren daadwerkelijk een professioneel resultaat, zonder enig risico. Neem bijvoorbeeld het jonge bedrijf SmileWhite, dat een manier heeft uitgevonden om thuis je tanden te bleken, zonder het gebruik van peroxide. In plaats van de schadelijke stof wordt bij SmileWhite gebruik gemaakt van PAP: een middel dat zowel veiliger als betrouwbaarder is. Voor de veiligheid van je gebit hoef je dus niet te vrezen, maar is het ook een beetje gebruiksvriendelijk?

Het korte antwoord op die vraag is een luid ‘ja’. Als je via de website van SmileWhite een tandenbleekset bestelt om thuis je tanden te bleken, ligt er binnen no-time eentje op je deurmat. Het gaat om een klein doosje, niet veel groter dan de verpakking van de gemiddelde smartphone, gevuld met een apparaat om je tanden thuis te bleken en drie spuitjes met gel. Simpel zat dus, net als de gebruiksaanwijzing: Je poetst je tanden, zet het mondstuk vast op de LED-unit, spuit een beetje gel op het mondstuk en plaatst het zo in je mond dat zowel onder- als boventanden ermee in aanraking komen. Daarna ben je slechts tien minuten kwijt aan het tanden bleken, waarna je gebit er al stukken frisser uitziet. Bovendien is de tandenbleekset van SmileWhite zo compact en gebruiksvriendelijk dat je ondertussen tijd hebt om van alles en nog wat te doen. Het zit niet in de weg, dus gebruik de tien minuten bijvoorbeeld om je haar te doen of om een lunch klaar te maken voor op je werk. Voor je het weet is de tijd alweer om en kun je de SmileWhite-kit alweer aan de kant leggen. Daarna is het verstandig om je mond nog even te spoelen met warm water en klaar is Kees.

Resultaat

Het effect van thuis je tanden bleken met de set van SmileWhite is vrij snel zichtbaar en na het afronden van de zes-daagse kuur ziet je gebit er meteen vele malen beter en gezonder uit. Pak er voor de lol een witgraadmeter bij en schrik niet als je tot wel acht tinten omhoog bent gegaan. Het is dodelijk simpel, maar net zo effectief. Bovendien heeft het gebruik van SmileWhite nog een mooi zij-effect. Tijdens de kuur wordt het drinken van donkere dranken zoals koffie afgeraden en cola afgeraden, wat alleen maar beter is voor je gebit. Zo ziet het er qua uiterlijk niet alleen beter uit, maar wordt je gebit er ook nog beter van: tel uit je winst. Plak daar de tandpasta van SmileWhite aan vast en je gebit staat er heel sterk voor.

En wat de prijskaart betreft? Met 49,95 voor een bleekset hoef je je absoluut niet druk te maken over een lege bankrekening. Bovendien hoef je voor een tweede kuur geen complete set meer aan te schaffen. SmileWhite levert refills van de tandenbleekpasta voor een kleine 19,95. Als je dat nieuwe hagelwitte gebit wilt behouden, is het verstandig om de kuur eens per maand te behouden, maar ook met minder zie je zeker verschil. Wij deinzen er dan ook niet voor terug om thuis tanden bleken aan te raden, zeker als je het met SmileWhite doet.

Lifestyle
  • Unsplash