Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dronken toerist kotst kunstgebit uit, vindt ‘m 11 jaar later weer terug

De tandenfee had even wat vertraging.

kunstgebit

Zon, zuipen, tandartskliniek

Paul Bishop, een 63-jarige man uit Engeland, dacht dat hij in de maling genomen werd toen de postbode met een wel heel bijzonder pakketje kwam aanzetten. In dit onverwachte poststuk zat namelijk het kunstgebit dat hij elf jaar daarvoor was kwijtgeraakt tijdens een zuipvakantie in Spanje.

Het zoveelste drankje tijdens een avondje doorzakken in 2011 viel Paul niet zo lekker. De dronken Brit trok een sprintje naar de dichtstbijzijnde prullenbak en deponeerde daar zijn maaginhoud. Helaas voor hem werd het zuur niet alleen vergezeld door een eerder genuttigd broodje kebab, maar ook door zijn kunstgebit. Paul had niks door en strompelde verder, richting de volgende kroeg.

Omdat Paul's spraakvermogen toch al dusdanig belemmerd werd door een dubbele tong, duurde het even voor zijn gezelschap het missende kunstgebit opmerkte. Pas toen een vriend zich omdraaide en zijn beschonken kameraad recht aankeek, werd geconstateerd dat deze zijn tanden kwijt was. Hoewel de vriendengroep de prullenbak in kwestie wist terug te vinden, bleek het gebit spoorloos verdwenen.

Herenigd

Tot de postbode ‘m elf jaar later aan Paul overhandigde. Wat bleek? Een medewerker van een Spaanse vuilstort was het setje ivoren kauwgereedschap tegengekomen en had besloten alles op alles te zetten om ze met hun rechtmatige eigenaar te herenigen. Uiteindelijk werd er door een bepaalde instantie een match gevonden tussen het DNA op het gebit en dat van een man uit Engeland, waarna het achterhalen van Paul’s adres een eitje was.

‘Ongelofelijk’, aldus Paul over deze bizarre situatie. ’Mijn tanden zijn inmiddels zo beroemd dat ik wel een museum kan openen!’

Bizar
  • BBC
  • iStock