Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Duitse influencer sloopt samen met vrienden 150 jaar oud standbeeld tijdens selfie

Het kunstwerk Domina van Enrico Butti (1847-1932) is niet meer. Duitse toeristen die een selfie wilde maken met het standbeeld hebben het stuk gemaakt.

selfie

Het Italiaanse kunstwerk was al 150 jaar oud. Het standbeeld brak in meerdere stukken toen de jongens er mee omvielen tijdens het maken van een selfie. Het fatale moment was toen twee toeristen in de fontein stapte voor de foto met het beeld, schrijft de NOS. Vervolgens werden ze door een derde toerist met een stok geprikt. Het gevolg hiervan was dat beide toeristen inclusief het standbeeld omvielen. Het kunstwerk brak in meerdere stukken uiteen. Oeps, dat is een wel hele dure selfie.

Het werk van Butti staat midden in een fontein bij een villa in de Italiaanse stad Viggiù. De villa werd gehuurd door een Duitse influencer die een feestje gaf. In totaal nodigde hij zestien vrienden uit in het huis.

Woedend

Volgens de beheerder van de villa was het beeldhouwwerk 200.000 euro waard. Ook de fontein raakte beschadigd tijdens de fatale selfie: "Het deed me denken aan de plunderingen in de Oudheid, toen de barbaren alles verwoestten en de beelden van onze goden op de grond wierpen", vertelde de beheerder tegenover Italiaanse media.

De eigenaar is woedend omdat de Duitsers niet eens de moeite hebben genomen om hun excuses aan te bieden. Inmiddels zijn alle 17 toeristen weer teruggekeerd naar huis. De beheerder van de villa hoopt dat Interpol zich met deze zaak gaat bemoeien.

Het is overigens niet de eerste keer dat in Italië een kunstwerk wordt beschadigd. Zo kerfde ooit een Britse toerist zijn naam in het Colosseum. Ook wij Nederlanders hebben al wat op onze kerfstok staan. Weet u nog de wedstrijd AS Roma - Feyenoord in 2015? Die middag beschadigden Feyenoordsupporters de beroemde Barcaccia fontein van Bernini. Daarvoor kreeg een handjevol Feyenoorders een gevangenisstraf van enkele jaren opgelegd.

Bizar
  • NOS
  • Adobe Stock
  • VareseNews