doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Harige feitjes: alles over je baard

Het is al een tijdje een trend om je baard flink te laten groeien. Waar je een paar jaar geleden nog vooral gladgeschoren kinnen voorbij zag komen, is het hebben van een baard inmiddels niet meer weg te denken onder de mannen. Van wat flinke stoppels tot een echte lange baard, het hoort er helemaal bij. Hoewel je zou denken dat het hebben van een baard gemakkelijker is dan elke keer scheren, je hoeft hem immers alleen maar te laten groeien, heeft je baard juist best wat onderhoud nodig. Het laten groeien, daar hoef je niks voor te doen, het onderhouden is echter een ander verhaal. Zodra je een lekkere baard hebt staan, wil je dat hij er ook mooi en verzorgd uit ziet. Hoe doe je dat eigenlijk en waar moet je aan denken?
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d9c933581ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9c933581ff img{#fig-63d9c933581ff img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d9c933581ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9c933581ff img{#fig-63d9c933581ff img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d9c933581ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9c933581ff img{#fig-63d9c933581ff img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d9c933581ff img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d9c933581ff img{#fig-63d9c933581ff img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Harige feitjes: alles over je baard

Verzorging met producten

Dat baarden hot zijn, wordt maar weer eens bewezen door het feit dat er allerlei speciale baardverzorgingsproducten op de markt zijn. Wat dacht je van baardshampoo, olie of wax. Zijn die producten dan allemaal nodig? Het is antwoord is ja! Je baardharen zijn anders dan de haren op je hoofd. Bovendien wil je dat de huid op je gezicht ook extra goed verzorgd wordt en voorkomen dat je huid uitdroogt. Shampoo voor je baard is dus echt anders dan ‘normale’ shampoo. Er zitten vaak betere stoffen in die het haar van je baard én de huid van je gezicht minder snel uitdrogen. Baardolie kun je gebruiken om je baard zo af en toe extra te voeden. De olie verzorgt het haar en zorgt voor een subtiele glans en geur. Heb je een lekkere lange en woeste baard, dan krijg je die mooi in model met baardwax. Baardwax is vaak wat steviger dan normale wax voor je hoofdhaar.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Bijwerken doe je zo

Je baard laten groeien is niet genoeg. Je moet ook je best doen om hem er stijlvol uit te laten zien. Iedere baard is anders en zelfs elke haar in je baard is anders. Ze groeien niet even snel, dus je moet regelmatig even aan de slag om de boel bij te trimmen. Hij bijwerken van je baard is niet persé gemakkelijk. Maar oefening baart kunst. Wanneer je het een aantal keer doet, word je vanzelf beter. Je hebt alleen wel de juiste materialen nodig. Een goede scherpe schaar is van belang en een fijne trimmer is onmisbaar.

Een bezoek aan de barbier kan geen kwaad

Klinkt dit allemaal veel te ingewikkeld? Heb je geen zin om zo vaak zelf met je baard aan de slag te gaan? Je baard kan af en toe ook een professionele opknapbeurt gebruiken. Zeker wanneer je een flink lange baard hebt, is het best lastig om deze zelf goed in model te krijgen. Je kunt er dus ook voor kiezen om regelmatig een bezoek te brengen aan een barbier. Deze is gespecialiseerd in baarden en snorren en knipt of trimt deze dus perfect in model. Omdat baarden helemaal in zijn de afgelopen jaren, schieten ook de barbier salons als paddestoelen uit de grond. Grote kans dus dat er ook eentje bij jou in de buurt te vinden is. Een barbier weet wat hij doet en kan je ook direct adviseren hoe je zelf het beste je baard kunt bijhouden en welke producten je daarbij kunt gebruiken.

Toch alles eraf

Het kan natuurlijk voorkomen dat je op een zekere dag klaar bent met je baard en weer terug wilt naar fris en glad. Voordat je zomaar met een scheermes aan de slag gaat, is er nog wel enige voorbereiding nodig. Afhankelijk van hoe lang je baard is, zul je hem eerst flink moeten bijknippen of trimmen. Als je baard te lang is, heeft scheren nog geen zin. Wanneer je gaat scheren zorg er dan wel voor dat je kiest voor een goed scheermesje, zoals bijvoorbeeld de Gillette Fusion. Een goed scheermes maakt het verschil en voorkomt eventuele wondjes en zorgt voor het beste, meest gladde resultaat. Voordat je gaat scheren is het belangrijk dat je huid goed schoon is en je huid lekker zacht. Dit kun je bereiken door te scheren na het douchen. Door het warme water worden de haren zacht en gaan je poriën openstaan. Hierdoor kun je een veel gladder resultaat bereiken. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is het gebruik van scherpe, schone mesjes. Het is dus noodzakelijk om je scheermesjes regelmatig te vervangen. Wanneer je botte mesjes gebruikt, is de kans op wondjes veel groter.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws