Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Drie jongens (15, 15 en 18) opgepakt in verband met tramdrama

Er zitten inmiddels drie jongens vast in verband met het tramdrama van maandagavond. Daarbij is volgens ooggetuigen een oudere man voor de tam geduwd, waarna hij ter plekke overleed.

Tram

Het voorval vond plaats op maandagavond rond kwart voor negen bij de halte Anthony Fokkersingel in de wijk Ypenburg. Het slachtoffer overleed nadat hij op het spoor van de Randstadrail werd aangereden door een tram.

De hulpdiensten rukten massaal uit naar de plek des onheils. Agenten hebben tot 04:00 's nachts forensisch onderzoek gedaan, camerabeelden bekeken en getuigen gesproken.

'Hij werd geduwd'

Persbureau Regio 15 schrijft dat meerdere getuigen hebben gezegd dat het om een oudere man gaat, die volgens hen door meerdere jongeren voor de tram geduwd werd. Een getuige zegt zelfs tegen De Telegraaf dat alles gefilmd is door zijn dashcam. De politie heeft inmiddels aan diezelfde krant bevestigd dat er inderdaad ’aanwijzingen voor een misdrijf’ zijn.

Drie verdachten aangehouden

Na een Burgernetmelding, waarbij de politie opriep om uit te kijken naar drie "donker getinte jongens, lang, in zwart gekleed; hoodies met witte letters voorop", hebben zich inmiddels drie jongens gemeld bij het politiebureau.

Eentje op maandagavond al, vlak na het verschijnen van de politieoproep. De andere twee vandaag. De jongens zijn 15, 15 en 18 jaar oud.

Alledrie de verdachten zitten in beperkingen en mogen daarom met niemand contact hebben, behalve met hun advocaat. Het onderzoek loopt nog.

Nieuws
  • NOS, Telegraaf
  • Pro Shots/Niels Wenstedt