Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Amerika is een mysterie rijker: was het dan toch de hond?

John Gerrish (45), zijn vrouw Ellen Chung (31), hun dochtertje Miju (1) en hond Oski besloten op 16 augustus te gaan hiken op een afgelegen trail in Californië. Het werd hun laatste tripje, zo zal later blijken. Toch is het nog altijd een groot mysterie wat er precies gebeurd is met het gezin.

Mysterie

Een dag na de hike merkte de oppas dat het gezelschap niet thuis was en belde de politie. De auto van het gezin werd al snel gevonden bij het startpunt van de Hites Cove Trail.

Na een zoektocht van negen uur deden agenten een lugubere ontdekking in de buurt van Devil’s Gulch (Vallei van de Duivel): het hele gezin was dood, inclusief hond. Anderhalve maand later is nog steeds onduidelijk wat er is gebeurd. Wel kunnen de onderzoekers al enkele doodsoorzaken uitsluiten.

Sporen van geweld waren er niet en er was geen drugs of alcohol in het spel. Een slangenbeet dan? Onderkoeling? Niks van dat. De meest plausibele verklaring is vooralsnog dat de hond onbedoeld zichzelf en zijn baasjes heeft gedood door in een rivier met giftige blauwalgen te lopen en zich vervolgens droog te schudden.

Bizar
  • Persoonlijk archief Ellen Chung